Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mario Mandzukic şi-a anunţat retragerea! Deşi avea două oferte, atacantul a ales să îşi încheie cariera

Mario Mandzukic şi-a anunţat retragerea! Deşi avea două oferte, atacantul a ales să îşi încheie cariera

Fotbal

Comentarii

Mario Mandzukic şi-a anunţat retragerea din fotbal, la vârsta de 35 de ani. Ultima echipă pe care a reprezentat-o croatul a fost AC Milan.

Mario Mandzukic şi-a încheiat cariera la vârsta de 35 de ani. Atacantul a ales să se retragă deşi primise două oferte să continue în fotbal, însă croatul considera că este momentul să pună stop. Ultima echipă pe cae a reprezentat-o Mandzukic a fost AC Milan, însă vârsful nu a putu marca în cele 11 apariţii făcute la club.

Vicecampionul mondial şi-a început cariera în ţara natală, NK marsonia. De acolo, acesta a ajuns la NK Zagreb, înainte de a fi cumprat de rivala locală, Dinamo. Legendarul club croat a fost panta de lansare a lui Mandzukic, care a ajuns la Wolfsburg, unde a devenit un vârf redutabil.

Prestaţiile bune din Bundesliga l-au propulsat la Bayern, formaţie cu care a făcut cele mai mari performanţe din carieră. Cu clubul bavarez, croatul a ridicat Liga Campionilor, două campionate şi două Cupe în doar două sezoane.

Mario Mandzukic şi-a anunţat retragerea!

Cu Lewandowski venind la club, Mandzukic a fost sacrificat şi vândut lui Atletico, însă acesta nu s-a integrat în Spania. După doar un sezon petrecut la formaţia lui Simeone, croatul a plecat la Juventus, unde a mai petrecut patru sezoane şi jumătate, în care a mai cucerit patru campionate şi a pierdut o finală de Liga Campionilor.

Ajuns pe final de carieră, Mandzukic s-a transferat la Al Duhail, în Qatar, unde a rezistat doar şase luni, După o pauză de jumătate de sezon, croatul a semnat cu AC Milan, care avea să fie ultima echipă pe care o reprezintă.

Mandzukic a fost şi la un pas să devină campion mondial. Atacantul a înscris în înfrângerea Craoţiei din finala Campionatului Mondial, scor 2-3, în faţa Franţei. Însă, în ciuda ratării premiului suprem din fotbal, performanţele sale rămân incontestabile.

În întreaga sa carieră la nivel de club, Mandzukic a reuşit să însumeze 508 partide, în care a marcat 198 de goluri şi a oferit 84 de pase decisive. În 89 de meciuri cu naţionala, croatul a reuşit să puncteze de 33 de ori.

Afla mai multe despre: mario mandzukicretragere mandzukic 

viewscnt
Articole similare