Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mario Marinică a revenit rapid în funcţia de selecţioner! Situaţia de care a profitat românul

Mario Marinică a revenit rapid în funcţia de selecţioner! Situaţia de care a profitat românul
Comentarii

Federaţia de Fotbal din Malawi (FAM) l-a demis pe selecţionerul Meck Mwase din cauza rezultatelor slabe înregistrate în preliminariile Cupei Mondiale şi l-a numit în locul său pe tehnicianul Mario Marinică, informează AFP.

Mwase a pregătit echipa naţională la meciurile din preliminarii, pierzând cinci din cele şase jocuri disputate.

Marinică era de mai mult timp director tehnic al forului din Malawi, când conducerea FAM i-a încredinţat, în decembrie trecut, postul de selecţioner pentru perioada Cupei Africii pe Naţiuni, din ianuarie-februarie, şi l-a numit pe Mwase colaborator al românului.

La această competiţie, Malawi a fost o surpriză plăcută, reuşind să treacă de faza grupelor şi să ajungă în optimi, fază în care a fost eliminată de Maroc (1-2). În grupă, Malawi, sub conducerea lui Marinică, a reuşit să învingă naţionala din Zimbabwe şi a obţinut un rezultat de egalitate, scor 0-0, cu Senegal, reprezentativă care avea să cucerească trofeul la CAN.

După turneul final din Camerun, Marinică, 57 de ani, a revenit în funcţia de director tehnic şi locul său urma să fi ocupat din nou de Mwase, dar FAM s-a răzgândit şi a încheiat contractul cu fostul selecţioner.

"Ei (n.r. - conducătorii FAM) au fost mulţumiţi de performanţele echipei naţionale la CAN şi au decis să-i ofere un mandat complet de selecţioner lui Marinică", a declarat un oficial al FAM, pentur AFP.

Mario Marinică a antrenat în Liga 1 echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid.

El a lucrat în opt ţări africane până acum, Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

Afla mai multe despre: mario marinică 

viewscnt
Articole similare