Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Croitoru este optimist înaintea duelului cu Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League. "Suntem în faţa unui moment istoric pentru club"

Marius Croitoru este optimist înaintea duelului cu Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League. "Suntem în faţa unui moment istoric pentru club"

FC Botoșani

Comentarii

Antrenorul celor de la FC Botoşani este încrezător în forţele echipei sale, în duelul cu KF Skhendija, ce se va disputa joi, pe teren propriu, de la ora 18:45, contând pentru turul doi preliminar al Europa League. Acesta consideră şansa de a trece în turul trei, unde va putea întâlni pe Tottenham Hotspur, ca fiind una istorică pentru clubul moldav.

FC Botoşani este la a doua prezenţă din istorie în  competiţiile europene, iar o calificare în turul trei preliminar ar reprezenta apogeul acestui club. Multă lume privea posibilul traseu al clubului din Moldova spre grupele Europa League şi nu-i acorda nicio şansă.

Botoşănenii au trecut în primul tur de Ordabasy din Kazahstan, în deplasare, scor 2-1, iar cum întâlnesc campioana Macedoniei de Nord din anii trecuţi, FK Shkendija. De partea cealaltă, macedonenii au trecut de Sumqavit din Azerbaijan, scor 2-0, tot în deplasare.

"Nu va fi uşor, ăsta este singurul lucru cert. Dar suntem în faţa unui moment bun, unui moment istoric pentru clubul nostru şi cu siguranţă jucătorii se vor ridica la acest nivel. Suntem consideraţi favoriţi numai din simplul fapt că noi suntem din România, iar ei din Macedonia. Pentru că dacă punem în balanţă ceea ce au realizat ei în ultimii ani, campioni în ultimii 3 sau 4 ani, din 2013 nu au căzut de pe podium. (Totul pe atac?) Totul la calificare pentru că e greu să ai o strategie atâta timp cât se joacă un meci. Se joacă cu calificarea pe masă", a declarat antrenorul celor de la FC Botoşani, Marius Croitoru, în conferinţa premergătoare partidei de joi.

Dacă va trece de Shkendija, pentru FC Botoşani urmează, cel mai probabil un duel cu Tottenham Hotspur, în turul trei preliminar, într-un meci ce se va disputa la Ploieşti, deoarece arena din Botoşani nu este omologată de UEFA pentru asemenea dueluri.

"E un meci convenabil pentru noi şi putem trece mai departe. Suntem foarte încrezători. (Despre un eventual duel cu Tottenham) Orice jucător vrea să joace cu o asemenea echipă. Poţi să te remarci, să te vadă oricine, e un meci care avantajează pe toată lumea. Vrem să trecem mai departe şi să jucăm la fel şi cu Tottenham", a declarat şi George Cîmpanu, tânărul jucător al celor de la FC Botoşani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare