Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Lăcătuş - adulat de fani, respectat de adversari. Răducioiu: ”Mi-era frică de el, dar era idolul meu!” Andone: ”E o legendă”

Marius Lăcătuş - adulat de fani, respectat de adversari. Răducioiu: ”Mi-era frică de el, dar era idolul meu!” Andone: ”E o legendă”

Special

Comentarii

Cel mai titrat jucător din istoria Stelei împlineşte astăzi 55 de ani. Idol al tribunelor, emblemă a clubului şi sperietoare pentru adversari, Marius Lăcătuş a reuşit să câştige respectul printr-o determinare combinată excelent cu bagajul tehnic.

Marius Lăcătuş a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria fotbalului românesc. Deşi îşi şicana adversarii cu gesturi controversate, legendarul atacant a reuşit să le câştige respectul. Ba chiar a rămas bun prieten cu ei. Mari fotbalişti precum Florin Răducioiu, Ioan Andone sau Bogdan Stelea vorbesc admirativ despre cel poreclit ”Fiara”.

Ioan Andone: (Care era cel mai enervant jucător pentru dumneavoastră în derby?) Lăcătuş. Era prietenul meu. Dar avea o dăruire şi o atitudine fantastice. D-aia a şi ajuns să câştige atâtea trofee. Este o legendă a Stelei. Poate cel mai mare jucător din istoria Stelei, cu cele mai multe trofee câştigate. Normal că mă enerva, dar căutam să îl pun la punct.

Ionel Augustin: Lăcătuş, un fotbalist de excepţie, mare jucător.

Dumitru Dumitriu: Lăcătuş era fiară pe teren şi în afară era un timid, un băiat excepţional.

Florin Răducioiu: Mi-era mi era frică, deşi eram atacant, am mai spus-o într-un alt interviu, de Lăcătuş. Era într-un fel idolul meu. Pentru că, credeţi-mă, am avut mulţi idoli, printre care şi el. Viteza de deplasare, viteza pe care o avea, driblingul, răutatea din timpul jocului era impresionantă şi aşa voiam să fiu, ca el. Şi îmi era teamă, tuturor ne era teamă de el. Era cel mai periculos jucăor al Stelei. În afară de Hagi, dar el a fost un constant pericol în acele derby-uri.

Bogdan Stelea: (Care era cel mai enervant adversar într-un derby?) Cel mai enervant? Când eram la Dinamo, cred că Lăcătuş. Era incredibil. În permanenţă se gândea la... în afară de faptul că juca şi era foarte bun, îi era mintea la orice, să reuşească să îşi creeze avantaje din orice. Vorbea în permanenţă, vorbea cu arbitrii, creea presiune, vorbea cu adversarii, vorbea cu ai lui... era incredibil.

Pompiliu Popescu: El trebuia să fie la CM 1994, a avut o accidentare premergator jocului de la Cardiff.  S-a rezolvat, evident. Mai departe, faptul că n-a fost în lotul care s-a deplasat în SUA, nu stăpânesc bine aceasta nedreptate, nu ştiu care ar fi motivele. El are o motivaţie faţă de colegi fără margini. A fost o piesă foarte importantă şi cred că acelaşi lucru îl transmite acum şi jucătorilor pe care îi are la Steaua.

Sorin Paraschiv: Vă daţi seama că eu am crescut cu ei (n.r. generaţia lui Lăcătuş) şi e una din cele mai bune generaţii din istoria Stelei. Mai ales, fiind Lăcătuş în acea echipă... Practic, terminam antrenamentul meu la 9:30 - 10:00 şi eiîincepeau la 11:00, şi nu mă duceam la şcoală până nu se termina antrenamentul lor. În fiecare zi stăteam şi mă uitam la gard, şi îi vedeam la antrenament.
 

Afla mai multe despre: marius lacatus 

viewscnt
Articole similare