Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Lăcătuş, despre meciurile naţionalelor României din luna martie: "Sunt foarte mulţi jucători care nu evoluează pe la echipele lor de club"

Marius Lăcătuş, despre meciurile naţionalelor României din luna martie: "Sunt foarte mulţi jucători care nu evoluează pe la echipele lor de club"

Echipa națională

Comentarii

Marius Lăcătuş e rezervat în privinţa şanselor de calificare pe care le are naţionala României pentru Campionatul Mondial din 2022. Tricolorii lui Rădoi au fost repartizaţi într-o grupă cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Marius Lăcătuş, despre misiunea lui Rădoi la prima reprezentativă

"Una e să vrei ceva şi alta e să şi reuşeşti. Mirel este un băiat inteligent şi cred că va şti să abordeze aceste preliminarii pentru Campionatul Mondial şi în funcţie de ceea ce are la dispoziţie. Nu este deloc uşor. Sunt foarte mulţi jucători care nu prea evoluează pe la echipele lor de club", spune Lăcătuş.

"Nu avem foarte mulţi jucători care să evolueze în campionate puternice prin străinătate, aşa că lucrurile nu stau tocmai bine în ceea ce îl priveşte pe el că selecţioner. Trebuie să se adapteze la aceste lucruri", a mai spus Lăcătuş.

Fostul mare atacant a vorbit şi despre grupa naţionalei de tineret de la Campionatul European din 2021. Tricolorii lui Mutu vor întâlni în această fază a competiţiei Olanda, Ungaria şi Germania.

"Naţionala de tineret are o grupă mult mai dificilă decât echipa mare. Dar, în acelaşi timp, echipa mare are un grup foarte greu, chiar dacă am termina şi pe locul doi, pentru că nu cred că vom ajunge să terminăm pe primul loc în grupă, urmează un baraj, după aceea încă un baraj iar din ceea ce am văzut eu în celelalte grupe, echipele care ar putea termina pe locul doi, meciurile vor fi destul de dificile.", a adăugat fostul număr 7 din Ghencea.

România va întâlni, la 24 martie 2021, reprezentativa Olandei, în primul meci al Grupei A a Campionatului European din 2021.

La 27 martie, tricolorii antrenaţi de Adrian Mutu vor întâlni Ungaria, iar la 30 martie, Germania. Toate meciurile vor avea loc la Budapesta.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

  • A: Ungaria, Germania, România, Olanda;
  • B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia;
  • C: Rusia, Islanda, Franţa, Danemarca;
  • D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia.

Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultimă fază la care participă ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă.

România este la a doua participare consecutivă la turneul final al CE under 21. La ediţia precedentă, care a avut loc în Italia, în 2019, tricolorii conduşi atunci de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinale, într-un alt format, cu două grupe de câte patru echipe. Tricolorii "mici" au fost eliminaţi de Germania, cu scorul de 4-2.

La CE din 2021, România, antrenată de Adrian Mutu, s-a calificat după ce a ocupat locul al doilea în Grupa a VIII-a a preliminariilor, după Danemarca, dar înaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta.

Afla mai multe despre: romania lacatus echipa nationala 

viewscnt
Articole similare