Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Şumudică, primă specială pentru jucătorii săi, după victoria cu Istanbul Basaksehir: salariul pe o lună. "Era un meci pe care doream enorm să îl câştig"

Marius Şumudică, primă specială pentru jucătorii săi, după victoria cu Istanbul Basaksehir: salariul pe o lună. "Era un meci pe care doream enorm să îl câştig"

Stranieri

Comentarii

Marius Şumudică este, în acest moment, cel mai în vogă şi de succes antrenor străin din Turcia. Ultima ispravă echipei sale, Gaziantep, a fost o victorie pe terenul campioanei Istanbul Basaksehir, scor 2-1, în weekend. Antrenorul român a povestit la Telekom Sport cum i-a motivat pe jucători înaintea partidei.

Formaţia lui Marius Şumudică este singura din campionatul Turciei care a cunoscut o singură dată gustul înfrângerii în acest sezon, în cele 12 etape disputate. Cu toate acestea, are şi cele mai multe rezulatate de egalitate înregistrate, Gaziantep şi Goztepe.

În clasamentul ultimelor cinci runde, Gaziantep a câştigat 11 puncte, fiind întrecută doar de Galatasaray-ul lui Fatih Terim, cu 13 puncte. Gaziantep este pe locul 6, cu 18 puncte, la opt în spatele liderului Alanyaspor, dar cu un meci mai puţin disputat.

În ultima etapă de campionat, Gaziantep s-a impus pe terenul celor de la Istanbul Basaksehir cu scorul de 2-1, spre surprinderea suporterilor turci. Nu şi a lui Marius Şumudică. Antrenorul român a avut încredere în jucătorii săi şi le-a promis o primă special dacă vor câştiga. Acum, spre mulţumirea lui şi başcanilor de la Gaziantep, românul este bun de plată

"Îmi doream foarte mult să continui seria asta de invincibilitate şi e foarte important pentru noi că suntem singura echipă din Turcia care nu am pierdut de zece meciuri. Suntem singura echipă din Turcia care, în ultimele 21 de meciuri, am pierdut unul singur, în deplasare la Galatasaray, singura echipă din Turcia care am marcat în ultimele 19 etape meci de meci şi singura echipă care nu a pierdut de 340 de zile pe teren propriu. Sunt nişte borne destul de greu de atins de alte echipe. Noi suntem Gaziantep totuşi.

Astea sunt lucruri care pe mine mă mândresc. Drept să spun, sunt cam la aceeaşi măsura ca şi cum aş lua campionate în România sau pe unde aş fi. Cu o echipă ca Gaziantep, să câştig la campioana en titre... Oricine bate pe oricine în Turcia. În momentul de faţă, fiecare echipă are 14 străini în componenţă, străini la care cel mai mic salariu este în jur de 600.000 de euro. Iar un meci câştigat în momentul de faţă înseamnă 300.000 de euro

În ultimii 14 ani de zile, toate echipele pe care le-am preluat, pe niciuna nu am lăsat-o, după ce am plecat, mai jos decât atunci când am preluat-o. Nu ştiu de ce. Am un staff bine conturat, un staff bine pus la punct, muncim bine, ne facem plăcuţi în cadrul grupului şi reuşim săp câştigăm, atâta tot. Nu e niciun secret. În rest, muncă şi dedicaţie. Eu dau jucătorului libertate, după care cer foarte mult. Deci eu tuturor jucătorilor încerc să le dau anumită libertate, în limita bunului simţ. Să nu credeţi că îi las să vină cu femei pe cameră şi să bea câte 3 sticle de vin pe seară, nu. Au o oarecare libertate, nu îi caut prin camere, nu îi pun să mănânce un anumit meniu..... Şi din punct de vedere profesional le cer foarte mult. Ieri i-am recompensat din punct de vedere material. Le-am oferit un bonus, îi oblig cu lucrul ăsta şi dau totul pe teren. Le-am oferit un bonus personal, din partea mea

(Aţi simţit ceva din partea celor de la Başakşehir, vizavi de faptul că sunteţi din România?) Nu, în niciun moment. S-au comportat cu mine exemplar. De fapt am fost în lojă şi am avut tot ce mi-a trebuit în loja respectivă. (Din nou despre prima promisă jucătorilor) Noi avem un regulament de ordine interioară, prin care clubul plăteşte anumite prime. În afară de acele prime, eu le-am promis un bonus destul de substanţial. Le-am spus că dacă vor câştiga acest joc, a doua zi când vom ajunge acasă, voi lua drumul băncii. Trag din cont de acolo, chiar dacă mă cert cu nevastă-mea, şi le dau, că merită. Noi avem bonusurile bine stabilite. Dar e adevărat că başcanul, ieri, a suplimentat cu o sumă destul de ok. Aici nu se joacă pe mai puţin de 4-5.000 de euro un meci. Astea sunt primele la jucători, de fiecare. După care, eu am suplimentat primele respective şi le-am dat o sumă de bani ca să şi-i împartă. Nu e niciun secret, 50.000 de euro. Este salariul meu lunar şi le-am promis salariul meu la meciul ăsta, pentru că era un meci pe care eu îmi doream enorm să îl câştig", a declarat Marius Şumudică, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare