Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mărturia sinceră a lui Ioan Ovidiu Sabău despre retragerea din antrenorat: "Mă săturasem de oamenii puşi pe interese pe la cluburi"

Mărturia sinceră a lui Ioan Ovidiu Sabău despre retragerea din antrenorat: "Mă săturasem de oamenii puşi pe interese pe la cluburi"

Fotbal intern

Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău a antrenat timp de 14 ani la cel mai înalt nivel în Liga 1. De ceva timp, însă, a spus adio băncii tehnice şi s-a dedicat carierei de conducători. Acum, la patru ani distanţă de ultimul său contract de antrenor, fostul internaţional a ales să rupă tăcerea despre motivele care l-au făcut să renunţe.

"Este foarte greu să lucrezi în fotbalul din România. Sunt foarte mulţi oameni lânga echipe... Sunt şi exceptii, nu vreau să generalizez. Dar sunt oameni care sunt puşi pe interese, oameni care de fapt sunt puşi pe simpatii. Nu ar fi o greşeală asta, dar nici nu se pricep. În plus, sunt şi foarte mândri şi orgolioşi, nu acceptă ca cineva, care poate a făcut ceva pentru fotbalul ăsta, să îi contrazică, sau să vină cu argumente clare. Şi atunci devi duşmanul lor şi vor găsi toate metodele să te elimine. Şi atunci, cei care au făcut ceva în fotbal, probabil nu mai doresc, tocmai pentru că nu vor să fie umiliţi.
 
Dacă mi s-a întamplat vreodată? Sigur că da. Fiecare dintre noi, din cei care am fost şi ne-am intors şi am vrut să dăm mai departe, te loveşti de astfel... Dar nu e un secret. Unii au spus-o deschis, clar, alţii nu doresc, pentru că pe urmă îţi faci şi mai mulţi duşmani. Şi atunci preferă să stea în carapacea lor şi să sufere în interior. 
 
Care a fost momentul hotărâtor? Mi-am dat seama că nu pot să mai fiu eu. Nici nu mai ştiu de când am abandonat, în urmă cu 7-8 ani. Chiar încă antrenam, dar eram în ultimii doi, trei ani de zile, tot la asta mă gândeam", a povestit Ioan Ovidiu Sabau la Telekom Sport. 
 
Fostul internaţional se dedică acum carierei de conducător. A dus-o pe Universitatea Cluj din liga a patra până în liga a doua, iar acum se pregăteşte să atace promovarea în primul eşalon al fotbalului românesc. Chiar şi aşa, nu ratează şansa de a vizita săptămânal centrul de copii şi juniori, pentru a le da sfaturi celor mici.
 
"Ceea ce îmi doresc să antrenez, copiii de la centru. Chiar am început să antrenez anumite grupe, să merg odată pe săptămână. Încep aşa, treptat, pentru că sunt puri, sunt curaţi şi când îi vezi cum asimilează, cât de conectaţi sunt la fotbal, vreau să le dau mai departe. Aşa cum eu am fost învăţat de nişte oameni deosebiţi. Pe mine, asta m-a motivat de fiecare dată, să fiu profesionist, să le câştig încrederea, pentru că eram un băiat simplu de la ţară şi era greu să intru pe piaţă. Şi atunci, eu a trebuit să lupt câştigându-le încrederea", a mai spus Sabău la Telekom Sport.
 
Ioan Ovidiu Sabău le-a antrenat în cariera sa pe Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, Poli Timişoara, ASA Tg Mureş şi Rapid.

Afla mai multe despre: ioan ovidiu sabauuniversitatea clujantrenorat 

viewscnt
Articole similare