Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Massimo Cuttitta, fost antrenor în staff-ul României şi rugbist cu 70 de meciuri în naţionala Italiei, a murit de Covid-19

Massimo Cuttitta, fost antrenor în staff-ul României şi rugbist cu 70 de meciuri în naţionala Italiei, a murit de Covid-19

Rugby

Comentarii

Massimo Cuttitta, fost antrenor în staff-ul naţionalei României şi fost rugbist internaţional italian, a murit, duminică, la Roma, de Covid-19, la vârsta de 54 de ani, informează lequipe.fr. Mama sa decedase cu două zile înainte, din aceeaşi cauză.

Massimo Cuttitta, care a crescut în Durban, în Africa de Sud, a fost pilier al uneia dintre cele mai bune echipe italiene din istorie. Poreclit "Maus", Massimo Cuttitta avea un frate geamăn, Marcello, care a jucat aripă şi a disputat trei Cupe Mondiale cu echipa italiană.

Selecţionat în naţionalele de juniori şi tineret ale Africii de Sud, Massimo Cuttitta s-a alăturat reprezentativei italiene în 1990. El a jucat în primele patru meciuri ale Italiei în Turneul Celor Şase Naţiuni din 2000 (ultimele sale selecţii) şi a participat la Cupele Mondiale din 1991 şi 1995.

De 70 de ori internaţional italian, Cuttitta a fost căpitanul primei reprezentative de 19 ori.

Massimo Cuttitta a fost, de asemenea, primul jucător italian care a evoluat în Anglia, la echipa Harlequins.

La sfârşitul carierei sale, el a fost antrenor pentru pachetul de înaintare şi a lucrat cu naţionalele României, în perioada 2017-2018, în staff-ul galezului Lynn Howells, Canadei şi Portugaliei.

Afla mai multe despre: massimo cuttittarugby 

viewscnt
Articole similare