Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Măsură extremă luată de Rafael Nadal, după explozia de COVID-19 în Spania!

Măsură extremă luată de Rafael Nadal, după explozia de COVID-19 în Spania!

Tenis

Comentarii

Spaniolul Rafael Nadal a convins o parte din personalul academiei sale să se autoizoleze în cadrul complexului împreună cu sportivii. Accesul din afară este total interzis.

Academia lui Nadal din Mallorca, deschisă în 2016, este printre cele mai respectate din Europa, dotată cu mai multe zeci de terenuri de antrenament, sute de locuri de cazare si facilităţi pentru tinerii tenismeni. Sportivi profesionişti din top 100 ATP, ca Jaume Munar sau Casper Ruud, se antrenează de asemenea în mod regulat în acest complex.

Nadal a făcut anunţul public prin intermediul reţelelor de socializare:

Sper că sunteţi bine în aceste vremuri dificile. După cum ştiţi, circumstanţele la Academie sunt particulare, deoarece pe tot parcursul anului, aici locuiesc tineri jucători de 42 de naţionalităţi diferite. Din diferite motive familiale şi logistice, mulţi dintre ei au rămas aici şi este datoria şi responsabilitatea noastră să avem grijă de ei şi asta le-am spus părinţilor lor.

În ultimele câteva ore, am fost în contact cu Consiliul Superior al Sportului şi cu Ministerul Sănătăţii Regionale din Insulele Baleare pentru a adopta măsuri adecvate, care sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare. Rezultatul acestor conversaţii a permis unui personal de coaching şi suport, precum şi personalului de curăţenie, care s-a oferit cu toţii voluntari, să se autoizoleze în cadrul complexului pentru a putea avea grijă de aceşti jucători.

Sâmbătă, Academia a închis publicului, reşedinţele pentru adulţi, sala de sport, muzeul, magazinul şi restaurantul, astfel încât jucătorii şi personalul voluntar să fie singurii din complex.

Nimeni din afară nu poate intra şi, astfel, putem încerca să evităm orice posibilă infecţie din exterior. Vreau să profit de această ocazie pentru a-i linişti pe părinţi şi pentru a le spune tuturor că aceşti copii sunt foarte bine îngrijiţi de o echipă grozavă, care îşi oferă tot timpul pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Ştiu că vreţi să fiţi cu copiii voştri şi sperăm că acel moment va veni în curând. Aş dori, de asemenea, să vă încurajez să rămâneţi acasă; acestea sunt vremuri dificile, dar împreună, vom trece peste ele. ", şi-a încheiat mesajul Rafael Nadal.

În acest moment, ibericul este locul doi mondial în clasamentul ATP, după sârbul Novak Djokovic.

VIDEO - Prezentarea academiei lui Rafael Nadal din Manacor:

Afla mai multe despre: tenisnadal 

viewscnt
Articole similare