Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Măsuri disperate luate de McLaren! Concediază din personalul echipei de Formula 1

Măsuri disperate luate de McLaren! Concediază din personalul echipei de Formula 1

Formula 1

Comentarii

McLaren a anunţat, marţi, concedierea a mai mult de un sfert din personalul său, 1.200 de angajaţi, din cauza impactului economic al pandemiei de coronavirus asupra activităţii companiei, informează BBC.

Dacă partea cea mai importantă a concedierilor va viza divizia producătoare de supercar-uri, de aproape 4.000 de angajaţi, 70 de persoane vor fi date afară din cadrul echipei de Formula 1, care numără aproximativ 800 de oameni.

Va exista şi o a doua etapă a concedierilor, în 2021, odată ce echipa va intra sub incidenţa acordului recent încheiat privind plafonul bugetar la nivelul Formulei 1.

Cursele de Formula 1 au fost suspendate, în timp ce comenzile pentru supercar-urile produse de McLaren au scăzut din cauza pandemiei. McLaren a arătat că a fost "grav afectată" de criză. Compania a precizat că a lucrat din greu pentru a reduce costurile şi pentru a evita disponibilizările.

"Dar acum nu avem altă opţiune decât să reducem dimensiunea forţei de muncă", a declarat preşedintele McLaren, Paul Walsh, într-un comunicat.

"Este, fără îndoială, un moment provocator pentru compania noastră şi în special pentru oamenii noştri, dar intenţionăm să ieşim ca o afacere eficientă şi durabilă, cu un curs clar pentru revenirea la creştere", a precizat el.

Producătorul de automobile pentru circuite de curse şi şosele operează o fabrică la Woking, lângă Londra, proiectată de firma arhitectului Norman Foster. McLaren are şi un centru tehnologic de materiale compozite la Sheffield.

Afla mai multe despre: formula 1mclaren 

viewscnt
Articole similare