Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mauricio Pochettino şi-a dat acordul să antreneze Manchester United! Diavolii au de plătit o sumă COLOSALĂ

Mauricio Pochettino şi-a dat acordul să antreneze Manchester United! Diavolii au de plătit o sumă COLOSALĂ

Manchester United

Comentarii

Mauricio Pochettino, actualul antrenor al lui Tottenham Hotspur, îşi doreşte să o antreneze pe Manchester United, anunţă presa engleză.

Pochettino este prima opţiunea luată în calcul de oficialii lui Manchester United, după despărţirea de Jose Mourinho, şi îl doresc pe antrenorul lui Tottenham din sezonul viitor. Până atunci, echipa de pe Old Trafford va fi pregătită de Ole Gunnar Solskjaer.

Potrivit The Times, care oferă informaţie pe prima pagină a ediţiei de miercuri, tehnicianul argentinian consideră că oportunitatea de a-i pregăti pe Diavoli este mult prea bună pentru a fi refuzată. Asta cu toate că mai are patru ani şi jumătate de contract cu Tottenham.

Totuşi, lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. Cum Pochettino are un contract de lungă durată cu gruparea londoneză, Manchester United va trebui să le plătească despăgubiri celor de la Tottenham, mai ales că preşedintele clubului, Daniel Levy, este arhicunoscut pentru pretenţiile financiare pe care le are. Conform sursei amintite, oficialii lui United ar trebui să plătească 34 de milioane de lire sterline, iar costurile totale ale "Operaţiunii Mourinho" ar ajunge la 50 de milioane de lire sterline.

În vârstă de 46 de ani, Pochettino a antrenat doar trei echipe de-a lungul carierei sale, carieră începută în 2009 la Espanyol. A stat trei ani la gruparea catalană, iar în 2013 a semnat cu Southampton, acolo unde a impresionat şi şi-a câştigat mandatul la Tottenham. Aflat la echipa londoneză din 2014, Pochettino nu a câştigat încă niciun trofeu alături de Tottenham, cum, de altfel, nu a făcut-o nici la celelalte două cluburi, trecându-şi în cont doar patru distincţii de antrenorul lunii în Premier League.

Antrenorul Jose Mourinho a fost concediat de Manchester United, a anunţat, marţi dimineaţă, gruparea engleză. Tehnicianul portughez se desparte de Diavoli după doi ani şi jumătate.

"Clubul vrea să îi mulţumească lui Jose pentru munca depusă în această perioadă la Manchester United şi să îi ureze succes în viitor. Un antrenor interimar va fi numit până la sfârşitul acestui sezon, timp în care clubul va căuta un nou manager", se precizează în comunicat.

Conform Daily Mail, Mourinho va încasa 25 de milioane de euro, în contextul în care Manchester United încă este angrenată în Liga Campionilor, acolo unde urmează să o întâlnească pe Paris Saint-Germain, în optimi de finală.

Afla mai multe despre: craiovapochettinounited 

viewscnt
Articole similare