Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maurizio Sarri susţine că un jucător al lui Chelsea este demn de premiul suprem: ”Este un jucător rafinat. Merită Balonul de Aur”

Maurizio Sarri susţine că un jucător al lui Chelsea este demn de premiul suprem: ”Este un jucător rafinat. Merită Balonul de Aur”

Chelsea

Comentarii

Maurizio Sarri a discutat despre unul dintre foştii săi jucători, de la Chelsea, pe care îl vede demn de Balonul de Aur.

Chelsea a câştigat surprinzător Liga Campionilor în sezonul de abia încheiat, după ce Thomas Tuchel l-a înlocuit pe Frank Lampard şi a condus echipa către un triumf incredibil. Mulţi jucători ai ”albaştrilor” au impresionat pe parcursul stagiunii, în special mijlocaşii N'Golo Kante, Mason Mount şi Jorginho.

Iar fostul antrenor de pe Stamford Bridge, Maurizio Sarri, a afirmat că italianul ar merita să câştige Balonul de Aur. Mijlocaşul venit împreună cu tehnicianul său de la Napoli pe Bridge a fost o figură care a împărţit părerile în timpul său la Londra. Unii suporteri îl iubesc, alţii îl detestă, însă importanţa sa a fost văzută cu adevărat în actualul sezon.

Maurizio Sarri susţine că un jucător al lui Chelsea este demn de Balonul de Aur

Alături de Kante la Chelsea şi Veratti şi Barella la naţionala Italiei, Jorginho este crucial în felul în care echipele păstrează mingea. Acesta coboară pentru a prelua balonul de la apărare şi ştie să găsească spaţii, atât pentru pase, cât şi pentru a îşi ajuta colegii să iasă din poziţii inconfortabile.

Deşi calităţile sale nu sunt mereu evidente, Sarri îl consideră pe fostul său jucător demn să ridice Balonul de Aur la sfârşitul anului. Dacă Italia se va impune la Euro, Jorginho ar avea şanse realiste la cel mai important premiu individual din fotbal.

”El (n.r. Jorginho) este atât de bun şi inteligent încât face totul să pară uşor. Rareori ceva spectaculos rămâne vizibil. De aici vine măreţia sa. Jorginho merită Balonul de Aur. Este un jucător rafinat, nu toată lumea o înţelege”, a declarat Maurizio Sarri, pentru Sport Italia.

Actualul sezon a fost al treilea pentru Jorginho în albastrul lui Chelsea. Vicecăpitanul londonezilor a ridicat un Europa League şi un Champions League alături de formaţia lui Tuchel. Acesta a însumat 141 de apariţii pentru club, în care a marcat 17 goluri, majoritatea din penalty, şi a oferit 4 pase decisive.

Afla mai multe despre: chelseajorginhomaurizio sarribalonul de aur 

viewscnt
Articole similare