Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mbappe, uimit de banii care circulă în fotbal! ”Sumele care se plătesc acum sunt indecente!”

Mbappe, uimit de banii care circulă în fotbal! ”Sumele care se plătesc acum sunt indecente!”
Comentarii

Starul francez al lui Paris Saint-Germain a vorbit despre sumele ”indecente” din fotbal, după ce, cu câteva zile în urmă, au fost dezvăluite documente legate de contractul său cu campioana Franţei.

Atacantul lui PSG, Kylian Mbappé, a vorbit despre sumele ”indecente” din fotbalul profesionist într-un interviu oferit pentru televiziunea elveţiană RTS. ”Pentru mine, aceste sume sunt indecente, pentru că eu vin dintr-o familie modestă, dar piaţa s-a dezvoltat în acest fel, lumea fotbalului de asemenea. Nu voi revoluţiona eu fotbalul. Fac parte dintr-un sistem pe care trebuie să îl respect şi în care vreau să rămân”, a spus francezul.

În urmă cu o săptămână, publicaţia germană Der Spiegel a publicat documente care dezvăluiau o serie incredibilă de cereri făcute de tânărul jucător în momentul transferului său de la Monaco. Acestea includeau o clauză care l-ar fi transformat în cel mai bine plătit jucător de la PSG în cazul în care obţinea Balonul de Aur, 30.000 de euro pe lună pentru cheltuieli personale şi un avion privat pe care să îl folosească 50 de ore pe an.

Mbappe: ”Nu vreau să fiu considerat o copie”

Francezul a devenit rapid un jucător de mare valoare, impresionând atât la echipa de club, cât şi la naţională. Tocmai de aceea a fost comparat cu jucători precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar. Cu toate acestea, în cadrul aceluiaşi interviu, el afirmă că nu vrea să fie considerat doar o copie.

”Ca majoritatea fotbaliştilor consacraţi, trebuie să munceşti pentru propria poveste tocmai pentru a nu deveni o copie a unui alt jucător. Cred că este normal să ai o stimă de sine ridicată. Îmi păstrez şi latura copilărească pentru că fotbalul de azi pune foarte multă presiune pe noi. Cred că mă ajută să mă distrez pe teren şi să fiu puţin imatur”, a adăugat Mbappé.

Kylian Mbappe, în vârstă de doar 19 ani, a câştigat Cupa Mondială cu Franţa, titlul de campion cu Monaco şi PSG, Cupa Ligii şi Campionatul European de Tineret U19 în 2016.

Articol scris de Cristian PINTEA

Afla mai multe despre: mbappesumebani 

viewscnt
Articole similare