Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meci de tot râsul în România. O echipă a învins cu 28-0. La final a aflat că, de fapt, golaverajul nu conta

Meci de tot râsul în România. O echipă a învins cu 28-0. La final a aflat că, de fapt, golaverajul nu conta

Fotbal intern

Comentarii

O echipă din România a învins cu 28-0 pentru ca la final să afle că nu golaverajul contează. S-a întâmplat în campionatul naţional sub 17 ani.

O situaţie foarte controversată a avut loc în serie 8 din campionatul naţional sub 17 ani. LPS Piteşti a învins cu 28-0 în ultima etapă din campionat, într-un meci cu ACS Viitorul Argeş Alexandru Duminică, în speranţa că va termina pe primul loc şi se va califica astfel în prima fază eliminatorie.

FC Argeş U17, contracandidata lui LPS Piteşti, a învins şi ea cu 12-0, într-un meci contra Colegiului Naţional Dinicu Golescu. Însă regulamentul FRF spune că nu golaverajul este primul criteriu de departajare, în caz de egalitate.

LPS Piteşti, victorie cu 28-0. Explicaţiile unei victorii controversate

Înainte de ultima etapă, LPS Piteşti şi FC Argeş U17 se aflau la egalitate de puncte, ambele cu 8 puncte în 4 meciuri. LPS Piteşti avea însă un golaveraj mult mai mic, +5, faţă de +20, cât avea FC Argeş.

Adversarii celor de la LPS Piteşti au fost ACS Viitorul Argeş Alexandru Duminică, care s-au încurcat în explicaţii când au fost întrebaţi despre această diferenţă de scor: ”S-a jucat în şapte jucători de câmp, asta s-a întâmplat. Atâţia a avut antrenorul nostru la dispoziţie [...] Eu aveam cei mai buni copii daţi pe la echipe din Liga 3 şi a trebuit să iau o grupă de la Costeşti, sunt legitimaţi pentru doar două luni”, a spus Gheorghiţă Duminică, preşedintele clubului, într-un interviu pentru gsp.ro.

Însă antrenorul lui Gheorghiţă Duminică are o versiune uşor diferită: “Jucătorii mei au căzut fizic după pauză, noi nu suntem aşa de bine pregătiţi. Suntem amatori, am fost împrumutaţi de la Costeşti pentru această competiţie. Din minutul 60, ni s-a accidentat un om şi am fost nevoiţi să jucăm în 10. Asta e. Am rezistat până la pauză”, a spus Alexandru Cosmin, antrenorul echipei care a fost învinsă cu 28-0.

De partea cealaltă, FC Argeş U17 a învins cu 12-0 şi Mihai Ianovschi, coordonatorul centrului de copii şi juniori de la FC Argeş, spune că meciul s-a jucat corect şi arată cu degetul înspre cei de la LPS Piteşti: ”Se pare că după pauză cei de la LPS Piteşti au descoperit o metodă nouă de atac şi au dat 26 de goluri. Vrem să ne-o spună şi nouă, să o folosim. Noi am transmis meciul pe canalul de YouTube, totul a fost transparent, ei au început mai târziu şi s-au calificat dând 28 de goluri”, a spus Ianovschi pentru gsp.ro.

Au învins degeaba cu 28-0. Golaverajul, de fapt, nu conta

Potrivit articolul 27 din ROAF, golaverajul nu era primul criteriu de departajare. În ordine, acestea erau rezultatele din jocurile directe, golurile marcate în deplasare în meciurile directe şi golaverajul era abia al treilea criteriu.

Însă controversa nu se opreşte aici. În meciul direct, FC Argeş - LPS Piteşti s-a terminat 1-1, dar s-a jucat o singură manşă, pe terenul primei echipe. Practic, LPS Piteşti s-a calificat deoarece a înscris un gol în deplasare, deşi FC Argeş n-a avut şansa returului. Deci, în ultima etapă, i-ar fi fost suficientă o victorie, fără să tragă şi pentru golaveraj.

Afla mai multe despre: pitesti 

viewscnt
Articole similare