Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meciul dintre Atalanta şi Valencia ar fi accelerat râspândirea de COVID-19 în Lombardia. "Din păcate, bombă ecologică"

Meciul dintre Atalanta şi Valencia ar fi accelerat râspândirea de COVID-19 în Lombardia. "Din păcate, bombă ecologică"
Comentarii

Ipoteză şoc în Italia: dezastrul prin care trece acum nordul ţării ar putea fi cauzat de un meci de fotbal. Partida din turul optimilor de Liga Campionilor, Atalanta - Valencia 4-1, ar putea să fie “Evenimentul Zero” care a accelerat răspândirea COVID-19 în Lombardia.

Partida s-a jucat pe 19 februarie la Milano, pe San Siro. La meci, au venit peste 45.000 de fani ai Atalantei, adică aproape jumătate din populaţia oraşului Bergamo, între care foarte mulţi suporteri în vârstă. Alături de ei, în Lombardia, au ajuns şi aproape 3.000 de fani ai Valenciei. Conform analizelor făcute de italieni, unul sau mai mulţi dintre suporterii liliecilor (culmea, liliecii sunt animalele de la care se crede că a trecut virusul la om!) au împrăştiat virusul masiv în rândul italienilor. COVID-19 fusese detectat prima dată în sudul Spaniei cu 6 zile înainte de meci, iar italienii cred că au fost infectaţi asimptomatici care au călătorit la Milano. Virusul a fost transmis mai ales după partidă când fanii celor două echipe s-au amestecat la petrecerile la care italienii au sărbătorit în număr uriaş victoria. Lombardia a intrat în carantină totală la 17 zile după meci.

"19 februarie, 40.000 de oameni s-au adunat pe San Siro, la Atalanta-Valencia. Din păcate, o adevărată bombă ecologică", a declarat Fabiano Di Marco, şeful Secţiei de Pneumologie unui mare spital din Bergamo.

În acest moment, la mai bine de o lună de la partidă, Italia este ţara cu cele mai multe cazuri şi decese confirmate de Coronavirus din Europa. Lombardia are aproape jumătate din cazurile din peninsulă. Spania este pe locul al doilea în Europa la cazuri de infecţii.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare