Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meciul revanşei! România înfruntă Spania în etapa a treia din Rugby Europe Championship, de la ora 13:45, pe Telekom Sport 2

Meciul revanşei! România înfruntă Spania în etapa a treia din Rugby Europe Championship, de la ora 13:45, pe Telekom Sport 2

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby a României dă piept cu Spania, sâmbătă, de la ora 13:45, pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, în etapa a treia din Rugby Europe Championship. Partida va fi în direct pe Telekom Sport 2.

Stejarii, care în precedentele două partide din Rugby Europe Champioship au înregistrat o victorie şi o înfrângere, se vor înfrunta pentru a 37-a oară cu naţionala iberică. Palmaresul este net favorabil. Rugbiştii noştri au câştigat de 33 de ori şi au pierdut doar în patru rânduri. Singurele victorii ale spaniolilor s-au inregistrat in 1992, 2012, respectiv 2018.
 
În ceea ce priveşte partidele din Cupa Europeană a Naţiunilor, în 17 partide ne-am impus de 15 ori, punctaverajul general fiind de 542-186 în favoarea noastră.
 
 
Anul trecut, partida a fost extrem de tensionată, miza fiind calificarea la Cupa Mondială. Încă din primul minut, Tangimana Fonovai a văzut cartonaşul galben şi cele zece minute de inferioritate numerică au fost exploatate la maximum de iberici, care au marcat două eseuri. A urmat o luptă dură dusă cu precădere pe înaintare şi, în timp ce spaniolii şi-au mărit constant ecartul din penalităţi, eseul nostru, singurul, a venit prea târziu pentru a mai schimba ceva. S-a întâmplat cu doar trei minute înainte de fluierul final.
 
Duelul cu Spania va fi unul cu totul special pentru unul dintre Stejari. Iulian Hartig, pilierul de la CSM Bucureşti, îşi va face debutul la echipa naţională. 
 
"Mă simt mai mult decât pregătit şi vreau să profit de şansa care mi s-a acordat. E debutul meu şi vreau să o fac cu dreptul. Nu vreau să greşesc, pentru că vreau să  mai vin la naţională. Din ce am văzut, au o grămadă puternică. Dar am încredere în grămada românească şi pun pariu că o să le facem faţă", a declarat Hartig pentru Telekom Sport.
 
Stafful României, condus de antrenorul principal interimar Marius Tincu, a anunţat următoarea echipă de start:
 
1.Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Capatina (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andre Gorin (Massy), 7. Mihai Macovei (Colomiers) 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 11.Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu (Timisoara Saracens) 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)
 
Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 17. Iulian Hartig (CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 20. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 21.Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), 22.Daniel Plai (CSA Steaua), 23.Nicolas Onutu (CSM Bucuresti)

Afla mai multe despre: rugbyromaniaspaniarugby europe championship 

viewscnt
Articole similare