Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Barcelona, salvată de Dembele în derby-ul cu Atletico Madrid! Catalanii egalează în ultimul minut

VIDEO | Barcelona, salvată de Dembele în derby-ul cu Atletico Madrid! Catalanii egalează în ultimul minut

La Liga

Comentarii

Atletico Madrid a ratat victoria cu Barcelona în ultimul minut. Trupa lui Simeone a condus cu 1-0, graţie golului lui Diego Costa, dar catalanii au fost salvaţi pe final de Ousmane Dembele.

Barcelona rămâne pe prima poziţie în Spania, după ce reuşeşte să smulgă dramatic un rezultat de egalitate în derby-ul cu Atletico Madrid.

După o primă repriză în care nici măcar nu s-a tras pe poartă, meciul de pe Wanda Metropolitano s-a animat pe final. Mai întâi Diego Costa a deschis scorul, în minutul 77, cu largul concurs al portarului Ter Stegen, pentru ca scorul final să fie stabilit de Dembele.

Atacantul a marcat în minutul 90 şi o păstrează pe prima poziţie pe Barca în ierarhia din La Liga.

VIDEO | ATLETICO MADRID - BARCELONA 1-1 (Costa 77 / Dembele 90)

ECHIPELE DE START:

AT.MADRID: Oblak - Arias, Savic, Lucas, Filipe Luis - Koke, Rodrigo, Saul, Lemar - Griezmann, Costa

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Busquets, Arthur, Vidal - Messi, Suarez

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 90: GOOOL BARCELONA! Dembele restabileşte egalitatea

Min. 77: GOOOL ATLETICO MADRID! Diego Costa deschide scorul

Min. 74: Atletico Madrid cere penalty, după un henţ al lui Vidal. Nici VAR-ul nu pune mingea pe var.

Min. 59: Ocazie mare pentru Atletico Madrid. Griezmann face o cursă senzaţională, dar Costa ratează întâlnirea cu mingea.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză.

Min. 37: Nicio ocazie importantă de gol până acum.

Min. 22: Dribling superb reuşit de Busquets. L-a umilit pe Diego Costa cu o trecere de efect.

 

Min. 1: A început partida.

Doar 8 goluri a încasat Atletico Madrid în noua ediţie din La Liga. Jan Oblak a continuat să facă minuni şi în acest debut de sezon între buturile ”colchonerilor”, în timp ce excelenta organizare defensivă a lui Cholo Simeone nu l-a trădat încă pe tehnicianul madrilenilor.

  • LIVE VIDEO | Atletico Madrid - Barcelona, în direct, sâmbătă, de la 21:45, la Telekom Sport 1. Ca să vezi Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2, intră aici: telekom.ro/plus

De partea cealălaltă, FC Barcelona are cel mai bun atac din campionat. Messi şi compania au marcat cu 14 goluri mai mult în primele 12 runde, decât marii rivali de pe Santiago Bernabeu. 18 goluri este diferenţa dintre atacul Barcei în acest campionat şi cel al lui Atletico. Formaţia lui Simeone e depăşită la capitolul goluri marcate de Celta Vigo, Levante sau Sevilla. În schimb, nicio echipă nu a încasat doar 8 goluri în primele 12 runde.

Lupta dintre defensiva lui Simeone şi ofensiva lui Valverde tinde să devină cu atât mai interesantă dacă ţinem cont şi de alte capitole. Atletico este singura echipă din campionat care a pierdut un singur meci în primele 12 etape şi are o singură victorie mai puţin decât adversara sa de sâmbătă.

O victorie în faţa catalanilor o poate duce pe Atletico Madrid direct pe prima poziţie în clasament. Chiar dacă Sevilla şi Alaves o pot egala la puncte, pentru madrileni ar conta mai mult faptul că pot pune două puncte peste adversara din Catalonia.

  • LIVE VIDEO | Atletico Madrid - Barcelona, în direct, sâmbătă, de la 21:45, la Telekom Sport 1. Ca să vezi Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2, intră aici: telekom.ro/plus

Pariorii probabil că vor fi interesaţi să afle că în 10 din primele 12 etape, trupa lui Simeone nu a avut meciuri de peste 2.5 goluri. Iar patru din cele 8 goluri primite în acest sezon de campionat au venit în ultimele patru meciuri. Barcelona nu a mai dat însă 3 goluri într-o deplasare cu Atletico Madrid din ianuarie 2015, atunci când catalanii câştigau cu 3-2 pe Vicente Calderon, în Copa del Rey.

În campionat, situaţia e şi mai îngrijorătoare. Barca a marcat ultima dată 3 goluri pe terenul lui Atletico Madrid în urmă cu 9 ani, dar a pierdut cu 4-3. Henry la Barca şi Aguero la Atletico marcau atunci câte o dublă.

În schimb, în ultimele 5 deplasări, FC Barcelona s-a impus pe terenul lui Atletico de 3 ori şi a pierdut o singură dată, în Uefa Champions League. În La Liga, în ultimele 5 meciuri jucate pe terenul lui Atletico, Barca nu a pierdut niciodată!

Probleme de lot pentru Simeone

Diego Simeone are bătăi de cap înaintea marelui meci de sâmbătă. Fundaşii săi centrali, Diego Godin şi Jose Gimenez au şanse mici să fie recuperaţi până la ora meciului. Nici francezul Hernandez nu se simte prea bine, în timp ce Savic ar putea lipsi şi el din derby.

Staff-ul medical al ”plăpumarilor” face eforturi mari pentru a-i recupera pe Diego Costa, Thomas Lemar şi Koke, dar un verdict se va da probabil, chiar în ziua meciului.

Rakitic e suspendat la catalani

Croatul Ivan Rakitic nu va evolua pentru FC Barcelona în deplasarea de pe Wanda Metropolitano. El este suspendat pentru acest meci. Barcelona nu va conta nici pe Sergi Samper sau Thomas Vermaelen, în timp ce brazilianul Coutinho este incert.

Forma celor două echipe

FC Barcelona are doar trei victorii în ultimele cinci meciuri jucate în La Liga. Atletico Madrid, stă ceva mai bine. Are tot trei victorii, dar nu a pierdut niciun meci.

Ca să vezi Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2 ia-ţi pachetul Telekom Sport + şi trăieşti EXPERIENŢE LIVE în cele mai bune competiţii din lume, la doar 1 euro pe lună! Intră pe telekom.ro/plus. Trimite SMS la 1735 cu text PLUS, urmat de codul tău de abonat (e pe factură). Sună la 021. 404.12.34

Catalanii au pierdut chiar etapa trecută, în mod surprinzător, acasă, cu Real Betis. 10 goluri a primit Barcelona în ultimele 5 meciuri de campionat, adică o medie de două goluri pe joc. Atletico Madrid a marcat de 8 ori în ultimele cinci etape, trei dintre reuşite în thrillerul cu Athletic Bilbao din runda trecută (3-2 pentru Los Colchoneros)

Echipe probabile:

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Savic, Lucas, Filipe Luis; Koke, Rodrigo, Saúl, Lemar-Diego Costa, Griezmann.

FC Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Arthur - Messi, Suarez, Malcom
 

Afla mai multe despre: atletico madrid - fc barcelonala ligameciul săptămâniitelekom sport 

viewscnt
Articole similare