Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Medicul ortoped Vlad Predescu este cât se poate de categoric în privinţa problemelor de sănătate ale Simonei Halep: "Trebuie să aibă o lună de repaus!"

Medicul ortoped Vlad Predescu este cât se poate de categoric în privinţa problemelor de sănătate ale Simonei Halep: "Trebuie să aibă o lună de repaus!"galerie foto

Tenis

Comentarii

Vlad Predescu este unul dintre medicii specialişti în oropedie, care de-a lungul timpului a avut-o ca pacientă pe Simona Halep, cunoscând foarte bine problemele medicale cu care se confruntă cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României. Reputatul ortoped a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru telekomsport.ro despre paşii pe care Simona ar trebui să-i urmeze de acum înainte privind recuperarea totală dar şi despre posibilitatea apariţiei unor recidive.

Diagnosticată cu tendinită, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze la Doha, în semifinale, tocmai din cauza problemelor medicale. Medicul Vlad Predescu a explicat în exclusivitate pentru telekomsport.ro că în cazul sportivilor de performanţă, care depun un efort susţinut, tendinita se manifestă cu dureri foarte mari, iar în anumite momente se poate ajunge chiar la limitarea mobilităţii articulaţiei.

"Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum este şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical. La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. Dacă recidivele sunt foarte dese atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale. Înainte de a lua decizia revenirii pe terenul de antrenament se impune efectuarea unor ecografii şi a unui RMN pentru a se vedea foarte clar dacă mai există inflamaţia sau lichidul", a menţionat medicul Vlad Predescu.

 

Afla mai multe despre: simona halepteniswta,  

viewscnt
Articole similare