Experiențe împreună.
You are here:

Membrii Pussy Riot care au intrat pe teren în timpul finalei Cupei Mondiale şi-au aflat pedepsele. Stewarzii vor fi anchetaţi şi ei

Membrii Pussy Riot care au intrat pe teren în timpul finalei Cupei Mondiale şi-au aflat pedepsele. Stewarzii vor fi anchetaţi şi ei

Stewarzii care ar fi trebuit să-i împiedice pe cei patru membrii Pussy Riot să pătrundă pe teren, în timpul finalei Cupei Mondiale, vor fi sancţionaţi. Tinerii care au intrat pe teren au fost condamnaţia la 15 zile de închisoare.

Finala Cupei Mondiale a fost marcat şi de un incident care n-a picat bine conducerii de la Kremlin. Sub ochii lui Putin, trei fete şi un băiat - toţi membri Pussy Riot - un grup care prostestează împotriva conducerii de la Kremlin - au pătruns pe teren. Aceştia s-au îmbrăcat în poliţişti şi au reuşit astfel să înşele vigilenţa stewarzilor.

Însă membrii Comitetului pentru Organizarea Cupei Mondiale n-au considerat că asta este o scuză pentru stewarzi. Alexey Sorokin, preşedintele Comitetului de Organizare şi unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, a anunţat că va fi deschisă o procedură disciplinară împotriva stewarzilor care au fost responsabili să-i blocheze pe cei patru tineri. Vinovaţii vor fi astfel sancţionaţi: ”Au încălcat regulile şi se vor lua măsuri disciplinare, mai ales că era finala turneului”, a declarat Sorokin pentru Sport Express.

Cei patru tineri n-au scăpat nici ei de pedepse şi au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare: ”Personal, am fost surprins extrem de neplăcut, am o atitudine ostilă faţă de ceea ce s-a întâmplat. Ei sunt compatrioţii noştri, dar n-au respect faţă de munca a mii de oameni. Au profitat de uniforma poliţiei şi au organizat un miting. Este ruşinos! Pe de altă parte, a fost un caz singular. Dar a fost în finala turneului. În opinia mea, pedeapsa pentru pătrunderea pe teren trebuie înăsprită. De exemplu, în Anglia astfel de cazuri sunt penale”, a mai spus Sorokin.

Veronika Nikulşina, Olga Pahtusova, Olga Kuraciova şi Piotr Verzilov sunt cei patru tineri care au pătruns pe teren în timpul Cupei Mondiale. Cei patru sunt au vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de îngrădirea dreptului la liberă exprimare în Rusia, dar au dorit şi să-şi arate nemulţumirea faţă de faptul că FIFA îşi asociază imaginea cu lideri care încalcă drepturile omului

”Din păcate, FIFA este implicată într-un joc necinstit. FIFA este prietenă cu şefi de state care folosesc măsuri de represiune, care încalcă drepturile omului”, a declarat Olga Kuraciova, una dintre protestatare.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta