Experiențe împreună.
You are here:

Mesajul emoţionant transmis de Bukayo Saka după ce a fost ţinta unor mesaje rasiste: "Vreau ca niciun copil sau adult să nu primească mesajele"

Mesajul emoţionant transmis de Bukayo Saka după ce a fost ţinta unor mesaje rasiste: "Vreau ca niciun copil sau adult să nu primească mesajele"

EURO 2020

Comentarii

Internaţionalul englez Bukayo Saka a notat, într-un mesaj postat pe Twitter, că ar vrea ca nicio persoană să nu fie ţinta unor mesaje de ură ca acelea primite de el şi de colegii săi în ultimele zile.

Bukayo Saka: "Vreau ca niciun copil sau adult să nu primească mesajele de ură primite de mine, de Marcus şi Jadon în această săptămână"

“Platformelor social media Instagram, Twitter şi Facebook, vreau ca niciun copil sau adult să nu primească mesajele de ură primite de mine, de Marcus şi Jadon în această săptămână. Am ştiut imediat ce fel de ură urma să se îndrepte către mine şi aceasta este realitatea tristă, că platformele voastre puternice nu fac suficient pentru a opri aceste mesaje.

Rasismul sau ura de orice fel nu are ce căuta în fotbal sau în orice zonă a societăţii. Majorităţii oamenilor care s-au unit pentru a atrage atenţia asupra oamenilor care transmit aceste mesaje, acţionând şi raportând aceste comentarii poliţiei şi eliminând ura prin a fi buni unii faţă de alţii, vom câştiga. Iubirea câştigă întotdeauna”, a scris Saka.

Zilele trecute, Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Marea Britanie a anunţat că în perioada Campionatului European pe Twitter s-au postat aproape 2.000 de mesaje abuzive având ca ţinte jucători. S-au analizat în total peste 850.000 de tweet-uri. Dintre acestea 1.913 au fost semnalate ca fiind potenţial abuzive, avându-i ca ţinte în special pe Jadon Sancho, Bukayo Saka, Marcus Rashford şi Raheem Sterling. 167 de mesaje au fost catalogate drept “de mare risc”.

Dintre tweet-urile abuzive, multe au fost şterse între timp. Conturile nu au fost suspendate permanent de Twitter.

 

viewscnt
Articole similare