Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul lui Pierre Webo pentru Sebastian Colţescu: ”Nu trebuie să-şi ceară scuze în faţa mea”

Mesajul lui Pierre Webo pentru Sebastian Colţescu: ”Nu trebuie să-şi ceară scuze în faţa mea”
Comentarii

Pierre Webo spune că este în continuare afectat de scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu, după ce arbitrul român s-a referit la el ca la ”cel negru de acolo”. Secundul lui Istanbul Başakşehir a avut şi un mesaj pe care i l-a transmis lui Sebastian Colţescu.

La mai bine de o săptămână distanţă, scandalul provocat de Sebastian Colţescu în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir continuă să facă valuri. Invitat la o emisiune produsă de televiziunea Haber Global, Pierre Webo a povestit ce s-a întâmplat în minutul 14 al meciului PSG - Başakşehir. Fostul atacant camerunez spune că cel care i-a atras atenţia că Sebastian Colţescu l-a jignit a fost Okan Buruk, antrenor principal la Başakşehir şi fost coleg cu Hagi şi Gică Popescu la Galatasaray. 

„Arbitrul a făcut 2-3 greşeli şi i-a arătat cartonaşul galben jucătorului nostru. Ne-am ridicat şi am protestat, apoi arbitrul mi-a arătat cartonaşul roşu şi m-a trimis în tribune, dar antrenorul Okan mi-a spus cum mi s-a adresat arbitrul de rezervă. 

Am auzit ceva în momentul în care mi-a arătat cartonaşul, dar antrenorul Okan este cel care mi-a transmis ce s-a spus. Am întrebat de ce mi-a spus asta, nu a putut să îmi răspundă.

Astfel de lucruri continuă să aibă loc în stadioane. Motivul pentru care vorbim aşa mult despre acest eveniment este faptul că meciul s-a oprit. Jucătorii adverşi au venit la mine. Neymar şi Marquinhos mi-au zis «Da, ai dreptate. Hai să nu continuăm meciul».

Am revăzut imaginile. Nu mi-a plăcut să mă văd într-o astfel de situaţie. În mod normal, nu mă enervez rapid. M-au cuprins multe emoţii din cauza a ceea ce mi-a spus. 

Atunci când eram fotbalist, când aveam o prestaţie slabă, familia mea era afectată. A fost afectată şi de acest incident, care s-a transformat într-un eveniment global. Singurul lucru cu care am fost confortabil este faptul că am avut o reacţie naturală. Am fost eu, pe deplin.

Fiul meu m-a sunat prima dată. A trebuit să îmi opresc telefonul, a fost greu. Am primit sute de mesaje. Am încercat să dorm, dar eram foarte nervos, aşa că am luat telefonul pe la ora 5-6 dimineaţa”, a declarat Pierre Webo pentru Haber Global, citat de gsp.ro. 

Mesajul lui Pierre Webo pentru Sebastian Colţescu

Antrenorul secund al lui Istanbul Başakşehir spune că nu are nevoie de scuze din partea lui Sebastian Colţescu, ci îşi doreşte ca arbitrul român să conştientizeze ceea ce a făcut:

”Asta nu este problema României, ci o problemă umană. Un astfel de comportament nu îşi are locul aici. Trebuie să găsim soluţii care să oprească asta, nu să ne cerem scuze. Asta ar trebui să înceteze. Este frumos să fii un simbol al luptei împotriva rasismului. Al patrulea arbitrul nu trebuie să îşi ceară scuze în faţa mea. Doar să fie conştient de ce face, este suficient pentru mine”, a mai spus Webo. 

Afla mai multe despre: webo 

viewscnt
Articole similare