Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul războinic al lui Marius Şumudică înaintea returului cu Young Boys! ”Dacă va trebui să folosim măştile de oxigen, vom face şi asta!”

Mesajul războinic al lui Marius Şumudică înaintea returului cu Young Boys! ”Dacă va trebui să folosim măştile de oxigen, vom face şi asta!”

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj va juca contra celor de la Young Boys, pentru un loc în play-off-ul Champions League, marţi, de la ora 21:30.

În tur, rezultatul a fost 1-1, iar CFR este obligată să câştige, dacă va dori să se califice în play-off-ul Champions League. Şumudică a vorbit despre importanţa acestui meci pentru ambele echipe şi a pus accentul pe schimbările făcute de elveţieni în ultima partidă din campionat, 0-1, contra lui Sion. Şumudică nu vrea să ajungă la loviturile de departajare şi îşi doreşte ca jucătorii să lupte până în ultima secundă. 

”Anul trecut, i-au întâlnit pe Young Boys cei de la CFR, dar într-o fază de calificare în grupe, când lor le era bun şi egalul. Au odihnit jumătate din echipă, n-au jucat titulari, i-au băgat după aceea. La noi, ca să fac o comparaţie, au jucat cu toată echipa, iar în ultima etapă de campionat, dacă ei nu considerau meciul ăsta foarte important, nu odihneau 8 jucători. Este o finală, începe de la 0-0. 1-1 n-are nicio relevanţă.

”E o loterie la penalty. Am pierdut două trofee, la Astra şi CFR!”

Mâine, pornim de la 0-0, 90 de minute, 120, poate lovituri de departajare. Trebuie să fim precauţi, n-am venit să mă baricadez, să bag autobaza în poartă. Vom pregăti jocul să le punem şi noi probleme. Consider că ei au un plus jucând această finală acasă plus prelungirile, dacă pot exista. Sunt avantajaţi şi şansele sunt undeva la 60-40 pentru ei.

E o loterie la penalty. Am pierdut două trofee, la Astra şi CFR. Acolo contează mentalul jucătorilor, un pic de noroc, ziua portarului. Te poţi lega de mai mulţi factori la acest gen de calificare. Eu îmi doresc să facem un joc bun, să luptăm până la ultima picătură de sudoare, să dăm tot ce avem mai bun. Mâine cred că veţi vedea un CFR care îşi va vinde foarte scump pielea. Are o foarte însemnătate... de cât timp o echipă n-a mai ajuns în play-off de Champions League? Sunt bucuros că am venit cu această şansă aici. Suntem la un singur joc de a îndeplini un obiectiv destul de măreţ”, a spus Şumudică, la conferinţa de presă.

Antrenorul ardelenilor a vorbit şi despre terenul sintetic pe care se va desfăşura partida de la Barna, acesta fiind un potenţial dezavantaj pentru echipa noastră. 

"E clar că suprafaţa de joc nu ne avantajează. Aici, dacă faci zi de zi antrenament, gazonul nu se rupe. Noi, dacă ne-am antrena zi de zi pe gazonul nostru natural de la Cluj, am distruge terenul. Ei sunt avantajaţi din punctul ăsta de vedere, clar. Cunosc gazonul, joacă acasă, e o altă viteză de joc. Din câte ştiu, pun apă foarte multă pe sintetic să meargă mingea foarte repede. Ei sunt o echipă de viteză, dar avem şi noi armele noastre. Încercăm să-i blocăm şi să-i surprindem.

Sperăm să avem ocazia de a face mai multe decât am făcut la Cluj. Am dat gol foarte repede, am avut 1-0 şi subconştientul lucrează. Eu nu le-am zis în nicio clipă să nu ne retragem. 8 minute de prelungiri... a fost exagerat. Era minutul 8 şi 40 de secunde şi el nu încheiase jocul pentru că Young Boys avea corner. A lăsat jocul... am avut şi unele faze în care portarul era jos, faultat şi nu oprise jocul. Ne adaptăm, vedem ce vom face. Mâine, sper să vedeţi nişte eroi. Le-am spus că la fotbal n-a murit nimeni din cauza efortului.

”Dacă va trebui să folosim măştile de oxigen să le dăm oxigen, vom face şi asta!”

Dacă va trebui să folosim măştile de oxigen să le dăm oxigen, vom face şi asta pentru a avea capul sus şi de a fi mândri de ce au realizat. Ei au o cotă de piaţă dublă faţă de noi şi cu o echipă mult mai bine cotată nu numai datorită ţării şi a... ştiţi foarte bine unde se află sediile forurilor. Nu vreau să intru în detalii. Sper ca totul să se decidă pe teren", a mai spus Şumudică.

Afla mai multe despre: cfr-şumudică-champions league 

viewscnt
Articole similare