Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul tranşant al preşedintelui UEFA, în plină desfăşurare a anchetei în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism: ”Trebuie să arătăm că discriminarea este greşită”

Mesajul tranşant al preşedintelui UEFA, în plină desfăşurare a anchetei în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism: ”Trebuie să arătăm că discriminarea este greşită”

Diverse

Comentarii

În plină anchetă UEFA a cazului în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, Aleksander Ceferin, preşedintele forului continental, a transmis un mesaj în care spune că trebuie să intensificăm lupta contra discriminării. Mesajul face parte dintr-un documentar despre rasism lansat de UEFA.

UEFA anchetează în această perioadă incidentele de la PSG - Istanbul Başakşehir, când Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism după ce s-a referit la Pierre webo ca la ”ăla negru de acolo”. În plină anchetă, cei de la UEFA au lansat un documentar despre rasism, pe care l-a numit ”Outraged”. Cu această ocazie, Ceferin a transmis un mesaj despre lupta contra rasismului.

Mesajul lui Ceferin în plină anchetă a cazului de rasism de la PSG - Istanbul Başakşehir

UEFA a lansat în această perioadă un documentar - ”Outraged” - despre rasism, în paralel cu ancheta care se desfăşoară după incidentele de la PSG - Istanbul Başakşehir, când Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. 

Mesajul transmis de forul continental este clar, ”nu tolerăm sub nicio formă rasismul şi discriminarea”. Un mesaj care ar putea să ne ofere un indiciu despre direcţia pe care o urmează ancheta UEFA, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism. 

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a transmis cu această ocazie că lupta contra discriminării şi rasismului trebuie intensificată şi cere inclusiv implicarea guvernelor ţărilor din Europa:

”UEFA face multe, dar nu este niciodată suficient. Trebuie să facem mai multe, dar avem nevoie de sprijin puternic din partea guvernelor. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea au o problemă cu discriminarea. Fotbalul este ceva ce este urmărit de miliarde de oameni din întreaga lume. Trebuie să arătăm că discriminarea este greşită.

Este foarte important ca jucătorii să vorbească. Ei sunt cei care suferă discriminări. Trebuie să vorbim cu jucătorii care sunt pe teren şi care simt direct discriminarea”, a fost mesajul transmis de Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism după ce s-a referit la Pierre Webo ca la ”ăla negru de acolo”, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir. Aflat în apropiere, Demba Ba a luat atitudine şi l-a acuzat pe Colţescu de rasism. Meciul a fost suspendat şi reluat a doua seară, cu o altă brigadă de arbitri.

În paralel, UEFA îi anchetează însă şi pe cei de la Istanbul Başakşehir pentru rasism, după ce i-au numit ”ţigani” pe arbitrii români. 

Afla mai multe despre: ceferin 

viewscnt
Articole similare