Experiențe împreună.
You are here:

Meseria de impresar, una extrem de profitabilă. Doar cluburile din Serie A au plătit acestora în 2019 peste 180 milioane de euro

Meseria de impresar, una extrem de profitabilă. Doar cluburile din Serie A au plătit acestora în 2019 peste 180 milioane de euro

Serie A

Comentarii

Cluburile din Serie A au plătit agenţilor de jucători comisioane în valoare de 187 milioane euro în anul 2019, cel mai mare cotizant fiind Juventus Torino, cu 44,3 milioane euro, conform datelor oficiale date publicităţii de Federaţia italiană de fotbal (FIGC), citată de EFE.

Cheltuielile cluburilor italiene cu comisioanele au crescut cu 16,3 milioane euro faţă de 2018, respectiv cu 49,7 milioane faţă de 2017. Anul 2016 deţine în continuare recordul absolut în ce priveşte sumele achitate impresarilor, cu un total de 193,3 milioane euro, din care Juventus Torino a contribuit cu 51,8 milioane.

În clasamentul comisioanelor vărsate către impresari, Juventus este urmată de Inter Milano (31,8 milioane euro), AS Roma (23,2 milioane), AC Milan (19,6 milioane), Fiorentina (8,6 milioane) şi Atalanta (7,3 milioane). La polul opus se află surprinzător Lazio Roma, clasată pe locul 2 în Serie A, la un punct de liderul Juventus, în momentul suspendării Serie A din cauza pandemiei de coronavirus, care a plătit comisioane de 4,5 milioane euro.

Italianul Mino Raiola, care îi reprezintă printre alţii pe Zlatan Ibrahimovic, Lorenzo Insigne, Gianluigi Donnarumma sau Hirving Lozano, şi portughezul Jorge Mendes, care îl reprezintă pe Cristiano Ronaldo, sunt agenţii cu cele mai mari câştiguri din Serie A în 2019.

Pe lângă suma de 187 milioane euro plătită de cluburi impresarilor se adaugă alţi 13,6 milioane euro vărsaţi direct de către jucători agenţilor lor.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe