Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Messi din Ghencea” mai face senzaţie doar pe Tik-Tok! E liber de contract de un an

”Messi din Ghencea” mai face senzaţie doar pe Tik-Tok! E liber de contract de un an

Fotbal

Comentarii

Din seria jucătorilor care au excelat în perioada junioratului şi care nu au confirmat aşteptările ulterior, la nivel de seniori, face parte şi mijlocaşul Florentin Matei (30 de ani), considerat cel mai talentat produs al Academiei de la FCSB, din ultimii 15 de ani.

Au trecut anii şi peste Florentin Matei. Parcă ieri-alaltăieri avea doar 15 ani, iar Gigi Becali îi făcea un contract-bombă la FCSB, prin care primea 3.500 de euro pe lună.

Mijlocaş aducea foarte mult aminte de începuturile lui Leo Messi de la Barcelona: purta plete, manevra mingea perfect cu ambele picioare şi dribla cu aceeaşi uşurinţă dezarmantă pentru adversari, precum o făcea starul argentinian la ”La Masia”.

Specialiştii îl vedeau capabil să ajungă unul dintre cei mai valoroşi ”decari” ai Europei, însă nu avea să se întâmple acest lucru. Pasul către seniori s-a dovedit mai problematic decât ar fi crezut cei din jurul său.

Florentin Matei, liber de contract de un an!

La 15 ani distanţă, Florentina Matei este liber de contract. Mai exact, nu reuşeşte să-şi găsească angajament de aproape un an de zile. 

În schimb, postează filmuleţe pe Tik-Tok, în timp ce se antrenează singur la baza sportivă din Complexul ”Ghencea”.

Întrebat dacă sunt şanse să semneze cu Steaua, Florentin Matei a răspuns, conform iamsport.ro: ”Nu se pune problema. Nu am vorbit nimic cu cei de la Steaua. Doar am fost şi m-am antrenat singur. Am ceva discuţii. Vedem dacă se concretizează”.

Cine este Florentin Matei?

Florentin Matei s-a născut pe 15 aprilie 1993, la Bolintin-Vale. În perioada 2005-2011, Florentin Matei a evoluat la grupele de juniori ale celor de la Steaua, la Steaua ll, dar şi la prima echipă.

Pe 16 mai 2010, Florentin Matei a debutat în Superliga României, într-o victorie a celor de la FCSB (Steaua), contra Universităţii Craiova, scor 2-0. 

  • Florentin Matei avea doar 17 ani şi o lună!

La mai puţin de un an, Florentin Matei şi-a reziliat contractul cu FCSB, iar Gigi Becali a răbufnit: 

Hai să vedem dacă l-am scăpat prea uşor pe Florentin Matei. Cînd l-am luat pe Matei am zis că o să ajungă mare jucător, îi dădeam 35.000 de euro pe lună. Dacă ăsta ajunge fotbalist eu îmi tai capul.

Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Eu l-am văzut pe Matei, l-a băgat Stoichiţă un meci, două să-l vedem. Hagi, la 16 ani, era super fotbalist. Dar, hai, nu Hagi, că Hagi era geniu, gândiţi-vă la altul.

Matei nu are nici forţă, nici viteză. Eu am învăţat de la Piţurcă asta, dacă are forţă şi viteză, la celelalte mai lucrăm. Florentin Matei e moale, nu o să ajungă fotbalist”.

După aventura la FCSB, Florentin Matei a evoluat pentru Unirea Urziceni, Cesena U19, Volyn Lutsk, HNK Rijeka, Astra Giurgiu şi Ittihad Kalba.

În 2019, Matei se întorcea la FCSB, însă nu avea să stea decât câteva luni, pentru că Gigi Becali îl dădea afară. 

A semnat cu Astra Giurgiu, apoi cu Apollon Limassol, Apollon Smyrnis şi UTA Arad. Din februarie 2023, Florentin Matei este liber de contract, după ce s-a despărţit de UTA Arad.

Cifre statistice din cariera lui Florentin Matei: 

  • la Volyn: 61 de meciuri, 12 goluri, 7 pase decisive
  • la HNK Rijeka: 52 de meciuri, 7 goluri, 8 pase decisive
  • la Apollon Limassol: 41 de meciuri, 10 goluri, 6 pase decisive
  • la Astra: 29 de meciuri, 4 goluri, 3 pase decisive
  • la FCSB: 8 meciuri.

Afla mai multe despre: florentin mateighencea 

viewscnt
Articole similare