Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Messi, Ronaldo şi Neymar continuă să conducă în clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti. Ce surprize apar în Top 10

Messi, Ronaldo şi Neymar continuă să conducă în clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti. Ce surprize apar în Top 10
Comentarii

Revista France Football a dat publicităţii lista celor mai bine plătiţi fotbalişti din lume, clasament realizat pe baza veniturilor realizate de sportivi în anul calendaristic 2019.

Nu este nicio surpriză faptul că Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar sunt cei mai bine plătiţi sportivi din lume în acest moment. Practic, podiumul este neschimbat faţă de anul 2018. 

Lionel Messi deschide topul cu încasări de aproape 132 de milioane de euro în anul calendaristic 2019. Nu departe în urma lui stă eternul rival Cristiano Ronaldo, care nu şi-a văzut foarte mult afectate veniturile după trecerea de la Real Madrid la Juventus. Startul portughez a încasat anul trecut nu mai puţin de 119 milioane de euro. Ca şi în anul precedent, podiumul este completat de brazilianul Neymar, ale cărui conturi s-au îmbogăţit cu 95 de milioane de euro în 2019.

În spatele celor trei, decalajul este unul uriaş şi aproape inexplicabil. Pe poziţia a patra se luptă trei jucători, care trebuie să îşi unească veniturile ca să îl ajungă pe Neymar. Este vorba despre Griezmann şi Hazard, care după transferurile la Barcelona, respectiv Real Madrid, l-au egalat pe Gareth Bale în privinţa salariului. Toţi câştigă puţin peste 38 de milioane de euro pe an.

În spatele trioului mai sus amintit regăsim cea mai mare surpriză din top 10. Este vorba despre fostul căpitan al Barcelonei, Andres Iniesta, care este plătit în Japonia cu nu mai puţin de 34 de milioane de euro pe sezon. Vin apoi singurii reprezentanţi ai campionatelor din Anglia şi Germania din acest top 10 mondial, Raheem Sterling şi Robert Lewandowski, în timp ce Kylian Mbappe încheie topul cu un salariu de aproape patru ori mai mic decât cel al lui Neymar, coechipierul său de la PSG.

 

Top 10 cei mai bine plătiţi fotbalişti în 2019:

1. Lionel Messi (Barcelona) - 132 de milioane de euro

2. Cristiano Ronaldo (Juventus) - 119 milioane de euro

3. Neymar (PSG) - 95 de milioane de euro

4-6. Antoine Grizmann (Barcelona) - 38 milioane de euro

Eden Hazard (Real Madrid) - 38 milioane de euro

Gareth Bale (Real Madrid) - 38 milioane de euro

7. Andres Iniesta (Vissel Kobe) - 34 milioane de euro

8. Raheem Sterling (Manchester City) - 33 milioane de euro

9. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) - 29 milioane de euro

10. Kylian Mbappe (PSG) - 27 milioane de euro

Afla mai multe despre: salariilionel messicristiano ronaldoneymar 

viewscnt
Articole similare