Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB s-a calificat fără probleme în optimile Cupei României. "Diamantele" lui Becali au adus victoria pentru "roş-albaştri"

VIDEO | FCSB s-a calificat fără probleme în optimile Cupei României. "Diamantele" lui Becali au adus victoria pentru "roş-albaştri"

Cupa României

Comentarii

FCSB a câştigat cu 2-0 meciul din "16"-imile de finală ale Cupei României contra celor de la Metaloglobus. Partida s-a disputat la Voluntari.

Cu un prim 11 experimental, FCSB s-a calificat fără prea mari emoţii în optimile Cupei României. Accidentaţii roş-albaştrilor au revenit în echipa de start cu gol. Moruţan a înscris superb pentru 1-0. În finalul primului act, acelaşi Moruţan a trimis o pasă senzaţională, iar Man a închis meciul.

Fără să forţeze, echipa lui Argeş Vintilă putea să mai marcheze în partea secundă. Şutul lui Moutinho a fost blocat de Gavrilaş. Apoi Gnohere a ratat incredibil dintr-o poziţie perfectă, iar Metaloglobus - FCSB s-a încheiat 0-2.


VIDEO | Metaloglobus - FCSB 0-2

ECHIPELE DE START

Metaloglobus: Gavrilaş - I. Ciubotariu, Plămadă, Lung, Sava - Ghenovici, Al. Coman, Chiriac - Ciocâlteu, O. Herea, C. Herea

Rezerve: Cazan, Stoianovici, Starîş, Ionică, Banu, Potecea
Antrenor: Marius Măldărăşanu

FCSB: Bălgrădean - Manea, C. Belu, Chorbadzhiyski, V. Creţu - Moruţan (Niţă), Vînă, F. Tănase - Man (Oaidă), Hora (Gnohere), Moutinho
Rezerve: Niga, Cristea, Pandele, Salomao
Antrenor: Bogdan Vintilă

Min. 79: Ocazie FCSB! Niţu recuperează un balon şi îi pasează lui Gnohere, care singur cu portarul trimite dezamăgitor pe lângă poartă. 

Min. 61: Ocazie FCSB! Şansă de 3-0 pentru "roş-albaştri". Tănase a intrat în careu cu mingea la picior, dar a şutat pe lângă poartă. 

Min. 41: GOOOL FCSB! Man revine cu noroc în primul "11". Moruţan oferă un assist perfect şi fostul jucător de la UTA Arad măreşte diferenţa. 

Min. 29: Ocazie Metaloglobus! Ovidiu Herea a profitat de o greşeală în apărarea "roş-albastră", dar şutul său a fost respins în corner. 

Min. 14: GOOOL FCSB! Manea l-a găsit pe Moruţan, care a trimis un şut plasat şi a deschis scorul. 

A început meciul. 


UPDATE 20:00 | Se ştie echipa de start a FCSB-ului. Cristi Manea debutează la FCSB, iar Olimpiu Moruţan şi Dennis Man revin în primul 11, după accidentări. Bogdan Vintilă face mai multe improvizaţii, folosindu-l pe Claudiu Belu fundaş central, pe Vali Creţu, fundaş stânga, Moruţan fiind folosit de asemenea pe o poziţie mai retrasă decât de obicei.

Pentru FCSB, meciul de joi contra divizionarei secunde va reprezenta debutul în actuala ediţie a Cupei României, competiţie pe care "roş-albaştrii" nu au mai câştigat-o din sezonul 2014-2015. Echipa antrenată la acea vreme de Constantin Gâlcă învingea atunci Universitatea Cluj, cu scorul de 3-0, reuşind tripla Cupă - campionat - Cupa Ligii. De atunci, FCSB a mai câştigat un singur trofeu, Cupa Ligii, în sezonul 2015-2015, competiţie care avea să se desfiinţeze un an mai târziu, după trifumful lui Dinamo.

După câţiva ani în care a tratat Cupa României cu superficialitate, fiind eliminată de echipe precum CS Mioveni, FC Hermannstadt sau Dunărea Călăraşi, FCSB pare foarte hotărâtă să câştige din nou competiţie. Eliminată în play-off-ul Europa League şi aflată abia pe locul 9 în Liga 1, FCSB îşi poate asigura prezenţa în ediţia viitoare a cupelor europene prin câştigarea Cupei României.

”Trebuie să luăm Cupa României mai în serios faţă de anul trecut, mergem să câştigăm. Cred eu că suntem pe o linie foarte bună şi în campionat, cred că ne-am pus cum eram înainte, ne-am revenit şi am făcut ultimele trei meciuri foarte bune cu echipele cele mai bune din campionat”, a declarat Florinel Coman.

Dacă FCSB ia startul în noua ediţie a Cupei României cu ocazia acestui meci, Metaloglobus se află la cea de-a doua partidă din acest sezon, în această competiţie. În turul anterior, Metaloglobus a învins-o pe CS Tunari, echipă din liga a treia. Nu a fost o partidă simplă pentru Metaloglobus, care a deschis scorul în minutul 54, prin Alexandru Ciocâlteu, pentru ca mijlocaşul Claudiu Herea să închidă tabela în minutul 83.

Metaloglobus - FCSB, LIVE VIDEO. Unde se joacă meciul

Cu toate că oficialii echipei Metaloglobus, gazda acestei partide, şi-ar fi dorit ca meciul să aibă loc pe Arena Naţională, confruntarea se va disputa, în cele din urmă, la Voluntari.

"Se putea mai bine dar se putea şi mai rău este imprevizibilă Cupa. O partidă frumoasă pentru ambele echipe. Nu ştiu dacă FCSB-ul şi-ar fi dorit să joace cu Metaloglobus dar noi fără discuţie da, ne-am dorit să jucăm cu FCSB-ul.

Bogdan Vintilă a fost antrenorul lui Metaloglobus, am promovat din liga a treia în liga a doua. S-a schimbat foarte mult echipa dar este un avantaj pentru Metaloglobus pentru că îl cunoaştem pe Bogdan Vintilă.

Sigur vom discuta. Avem o relaţie foarte bună, am discutat cu el chiar acum două zile. Nu ne aşteptam să jucăm împotriva celor de la FCSB dar 100% vom vorbi la telefon
", a declarat preşedintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă, după tragerea la sorţi.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare