Experiențe împreună.
You are here:

"Mi-e rău, cheamă doctorul!" Secundul lui Neagoe a dezvăluit clipele de groază şi a confirmat revenirea pe bancă: "Nu ştiu dacă la Dinamo"

"Mi-e rău, cheamă doctorul!" Secundul lui Neagoe a dezvăluit clipele de groază şi a confirmat revenirea pe bancă: "Nu ştiu dacă la Dinamo"

Dinamo București

Eugen Neagoe (51 de ani) a trecut prin clipe de groază duminică, la meciul dintre Dinamo şi U Craiova, terminat cu victoria oltenilor, 2-0. Sebastian Moga, secundul lui Neagoe, a povestit ce s-a întâmplat momentul fatidic din prima repriză a meciului.

Moga era lângă Neagoe atunci când tehnicianul lui Dinamo a suferit un infarct, chiar la marginea terenului: "Sebi, mi-e rău, cheamă doctorul – mi-a spus la un moment dat. Am văzut că nu era în apele lui şi m-am ridicat şi l-am lăsat pe doctor în locul meu. Apoi am văzut cum i s-a făcut din ce în ce mai rău şi a leşinat. Noroc cu oamenii de pe ambulanţă care şi-au făcut exemplar treaba şi l-au salvat", a spus secundul pentru sportulbistritean.ro.

Acesta a recunoscut excesele pe care le-a făcut Neagoe, dar şi faptul că întreaga atmosferă de la Dinamo l-a măcinat. Cu toate acestea, este sigur că nu se va lăsa de antrenorat: "Da, aşa este, fumează foarte mult şi bea multe cafele. Nu doar ieri a făcut asta, ci tot timpul. S-a consumat foarte tare şi cu toată situaţia asta grea de la Dinamo. Aveam încredere împreună că vom readuce echipa pe linia de plutire. Însă, la cum îl cunosc eu, n-o să se lase de fotbal, fiindcă e un om care mănâncă fotbal pe pâine. Va urma perioada de recuperare, dar va reveni pe teren. Nu ştiu dacă la Dinamo, dar va reveni".

Eugen Neagoe, în stare stabilă

Un medic de la Spitalul de Urgenţă Florească a declarat că antrenorul FC Dinamo, Eugen Neagoe, a fost adus la camera de gardă conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale, dar nu a dorit să ofere alte detalii.

"Domnul Neagoe a fost adus la camera de gardă conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale, în acest moment este în curs de investigaţie. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa ca date privind dioagnosticul, prognosticul, evoluţia şi tratamentul să fie furnizate de familie, când aceştia vor dori. Este stabil în acest moment, atât vă pot spune", a declarat Alexandru Caloian, medic specialist medicină de urgenţă la spitalul Floreasca.

Oficialul U Craiova Silvian Cristescu l-a vizitat pe Neagoe l-a spital şi a spus că tehnicianul dinamovist a suferit un preinfarct.

"Deocamdată i s-au făcut investigaţii, este stabil, i s-a făcut o coronarografie, nu s-a descoperit nimic deocamdată, va rămâne sub observaţie două zile. Era adormit, nu puteam să vorbim cu el. A fost preinfract. Familia o să rămână cu el la noapte. Eu l-aş sfătui să ia o pauză. Prima dată m-am speriat, dar mi-a spus masorul nostru că e în afara oricărui pericol. Mă speriasem că de ce nu pleacă ambulanţa, până nu l-au stabilizat, nu a plecat ambulanţa", adeclarat Papură.

Formaţia Universitatea Craiova a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, într-un meci din etapa a doua a Ligii I. Golurile au fost marcate de Bărbuţ ’35 şi Roman ’66.

În minutul 25, partida a fost întreruptă după ce tehnicianului dinamovist Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe bancă. Neagoe a primit îngrijiri câteva minute, iar după aproximativ un sfert de oră a fost dus cu ambulanţa la spital şi jocul s-a reluat.

În imaginile difuzate de Telekom Sport s-a putut vedea cum lui Neagoe i s-a făcut rău, a început să respire sacadat, medicul Liviu Bătineanu i-a dat o sticlă de apă cu vitamine, i-a luat pulsul, iar apoi tehnicianul şi-a dat jos sacoul, ochelarii şi a început să tremure, moment în care a fost chemată salvarea. El a fost stabilizat mai întâi pe teren, iar apoi în ambulanţă medicii au folosit defribilatorul.

viewscnt
Articole similare