Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Mi-e teamă de asta!" EXCLUSIV | Gică Popescu, semnal de alarmă înainte de România - Franţa! Capcana în care pot pica puştii lui Rădoi

"Mi-e teamă de asta!" EXCLUSIV | Gică Popescu, semnal de alarmă înainte de România - Franţa! Capcana în care pot pica puştii lui Rădoi

Echipa națională

Comentarii

Gheorghe Popescu a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport înainte de partida România - Franţa, de la Campionatul European de tineret, precizând că singura sa temere privind echipa tricoloră e ca Puşcaş şi Compania să nu se relaxeze prea mult ţinând cont de situaţia din grupă.

România U21 are calificarea în semifinale în buzunar şi îşi permite inclusiv o înfrângere la maxim două goluri în disputa cu Franţa, iar Popescu spune că această situaţie reprezintă o armă cu două tăişuri. Totuşi, liderul Generaţiei de Aur spune că, indiferent de rezultat, Ianis Hagi şi colegii său au demonstrat deja că pot face deja pasul spre naţionala de seniori.



"Au dat examenul. Dacă mai era nevoie, în cele două meciuri (cu Anglia şi Croaţia) au dat acest examen. Contra Angliei care o mare parte dintre ei erau campioni mondiali, am reuşit să le marcăm 4 goluri şi să îi scoatem din competiţie.

Băieţii ăştia deja au demonstrat. Că diseară vor merge mai departe şi sunt convins că o vor face pentru că avem ...

Mie mi-e teamă de lejeritatea pe care putem să o avem ştiind că o înfrângere chiar şi la două goluri ne poate duce în semifinale.

Băieţii au demonstrat. Că vor merge mai departe, că nu vor merge, au demonstrat că mâine, nu peste un an de zile, pot să fie noua echipă naţională
", a spus Baciul pentru Telekom Sport.

Jucătorii lui Mirel Rădoi visează chiar la marea finală a turneului, iar Gică Popescu spune puştii naţionalei au demonstrat că merită încrederea întregii naţiuni.

"Toată lumea vorbea la superlativ după calificarea băieţilor de la Cluj, a fost acea victorie importantă care ne-a propulsat către Campionatul European până când s-a văzut grupa. Când a văzut grupa, majoritatea a făcut un pas înapoi, aoleu, jucăm cu Franţa, cu Anglia, Croaţia, e greu să ieşim din grupa asta.

Şi atunci am spus că acum trebuie să fie încrederea mai mare în această echipă pentru că dacă, într-adevăr, ei au valoarea pe care noi credem că o au, vor merge mai departe. Şi iată că au făcut-o
", a spus Popescu la microfonul Telekom Sport.

Sfat pentru Mirel Rădoi. Cum trebuie abordat meciul cu Franţa

Gheorghe Popescu îl sfătuieşte pe Mirel Rădoi să meargă pe mâna prospeţimii la meciul cu Franţa, convins fiind că efortul din primele două partide îşi poate spune cuvântul, mai ales că selecţionerul a folosit acelaşi prim 11 în ambele confruntări.

"E obligatoriu să schimbe pentru că cei care au dus greul celor două meciuri de debut nu vor putea face faţă şi în seara aceasta. Şi după mine cred că avem cea mai în formă echipă a momentului din acest turneu final. Echipele care au jucat foarte bine am fost noi, Franţa şi Germania, şi Spania în ultimele două meciuri a jucat foarte bine. Cred că echipele care sper eu să fie şi în semifinale.

Noi am făcut deja un lucru extraordinar şi cel mai important lucru este acela că au schimbat percepţia faţă de jucătorul român. Lucru care pe mine mă deranja şi întotdeauna am avut discuţii contradictorii cu mulţi oameni din lumea fotbalului.

Spuneau: "Voi vorbiţi şi spuneţi că aveţi jucători extraordinari dar nu aţi mai performat, nu aţi mai făcut rezultate. Sunt poate talentaţi, că jucătorul român şi sportivul român întotdeauna a avut această calitate incredibilă.  Dar nu mai performaţi. Aceşti jucători au performat şi au făcut-o la nivelul cel mai înalt, contra unor adversari de prim calibru
", a mai spus Gică Popescu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gica popescuromaniafrantaeuro u21euro 2019 

viewscnt
Articole similare