Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Microbişti, staţi fără griji! Cazurile de COVID-19 de la fotbaliştii din Germania nu afectează reînceperea Bundesliga

Microbişti, staţi fără griji! Cazurile de COVID-19 de la fotbaliştii din Germania nu afectează reînceperea Bundesliga

Bundesliga

Comentarii

Planurile de reluare a campionatului german nu sunt afectate de cazurile de Sars-CoV-2 de la Dynamo Dresda, potrivit preşedintelui Ligii Profesioniste Germane, DFL, Christian Seifert.

"Nu interpretez acest lucru ca un pas înapoi. Am anunţat de la început că trebuie să ne pregătim pentru asta. Şi dacă acum sunt 14 zile de carantină, atunci trebuie să ne adaptăm. În prezent, acest lucru nu ne schimbă programul. Nu se pot juca două meciuri ale echipei Dynamo Dresda (împotriva formaţiilor Hannover 96 şi Greuther Fürth), dar acest lucru nu ne schimbă obiectivul nostru de a încerca să terminăm sezonul pe teren", a spus Seifert, citat de lequipe.fr.

Meciul Hannover 96 - Dynamo Dresda urma să se dispute sâmbătă, de la ora 14.30, în etapa a XXVI-a a 2.Bundesliga, însă nu se poate desfăşura după ce doi jucători ai echipei oaspete au fost testaţi pozitiv cu Sars-CoV-2.

Campionatul german (primele două ligi), întrerupt de pandemia coronavirus, se va relua la 16 mai, însă organizatorii se confruntă cu primele probleme.

Sâmbătă, clubul Dynamo Dresda a anunţat că la a treia serie de teste pentru Sars-CoV-2, efectuate în urmă cu o zi, s-au descoperit alţi doi jucători infectaţi cu noul coronavirus. La 3 mai, fusese decoperit primul caz de coronavirus în echipă.

Cei doi jucători sunt asimptomatici, dar din această cauză toată echipa şi staff-ul tehnic au intrat în carantină la domiciliu, pentru 14 zile.

În aceste condiţii, Dresda nu poate relua sezonul.

"În ultimele săptămâni, am depus eforturi enorme în ceea ce priveşte personalul şi logistica pentru a implementa cu stricteţe toate măsurile medicale şi igienice prescrise. Suntem în contact cu autorităţile medicale pentru a ne coordona toate etapele următoare", a declarat directorul sportiv Ralf Minge.

"Din cauza măsurilor de carantină, SG Dynamo nu va putea călători în Saxonia Inferioară pentru partida din deplasare, aşa cum era programat", a precizat clubul din Dresda, într-un comunicat.

Afla mai multe despre: bundesliga 

viewscnt
Articole similare