Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA. Românca speră să obţină despăgubiri financiare

Mihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA. Românca speră să obţină despăgubiri financiare

Tenis

Comentarii

Jucătoarea română de tenis, Mihaela Buzărnescu a dat în judecată Asociaţia de Tenis Feminin (WTA) şi cere despăgubiri pentru accidentarea gravă suferită la Rogers Cup, în anul 2018.

"Micky" a alunecat pe cimentul ud în partida cu Elina Svitolina, după ce în prealabil o rugase pe arbitră să oprească meciul din cauza ploii pentru că exista riscul unei accidentări. Arbitra de scaun a ignorat rugămintea, partida a continuat, iar Mihaela s-a accidentat grav, iar tot sezonul a jucat "în piuneze".

Conform regulamentului in vigoare, arbitrul si supervizorul au obligatia ca jocul sa se dispute in conditii care sa nu afecteze integritatea fizica a sportivilor. Mihaela considera ca oficialii puteau lua o decizie care sa impiedice.

"Deocamdată nu pot spune foarte multe, nu vreau să facem valuri în presă. Aşteptăm rezultatele care urmează să se definitiveze. Noi sperăm, de asta am şi început această acţiune", a spus tatal sportivei, Mihai Buzarnescu, pentru Ziare.com.

Nu este cunoscută suma pe care o solicită Micky drept despăgubire din partea WTA, dar poate fi una consistentă, ţinând cont de sumele care se învârt în tenisul feminin. În anul 2018, Buzărnescu a câştigat 1.1 milioane de dolari, în timp ce anul trecut doar 600.000 de dolari, declarând "forfait" pentru mai multe turnee din cauza accidentărilor.

În afara aspectului financiar, românca a cunoscut şi o cădere semnificativă în ierarhia WTA. Dacă în momentul accidentării era pe locul 20, acum se află pe locul 110.

Eugenie Bouchard, despăgubită de WTA

Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard i-a dat în judecata pe organizatorii de la US Open pentru că a alunecat pe o podea udă în vestiar şi a susţinut că după acel moment nu s-a mai putut regăsi, pierzand poziţii serioase în clasament. Conform presei americane, Bouchard a încasat intre 10 şi 15 milioane de dolari după ce a câştigat procesul.

Afla mai multe despre: tenisbuzarnescu 

viewscnt
Articole similare