Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Iosif a analizat criza prin care trece Rapid. ”Şi eu am păţit asta”

Mihai Iosif a analizat criza prin care trece Rapid. ”Şi eu am păţit asta”

Superliga

Comentarii

Rapid are un start dezastruos de campionat. Giuleştenii au doar cinci puncte după primele cinci meciuri şi şi-au enervat la culme suporterii după înfrângerea din derby-ul cu marea rivală,

La începutul sezonului, Rapid era văzută drept una dintre principalele candidate la câştigarea Superligă. Cu toate acestea, după cele cinci etape scurse, giuleştenii par să se gândească mai mult la accederea în play-off, decât la cucerirea primului titlu după o secetă de 20 de ani.

Mihai Iosif a simţit pe propria piele criza prin care trece Rapid în momentul de faţă

De numele lui Mihai Iosif se leagă momentul 0 din istoria recentă a Rapidului. În 2021, cu Iosif pe bancă, giuleştenii au reşit promovarea în Liga 1, contrar tuturor aşteptărilor. Sub comanda lui Iosif, Rapid a avut un start fulminant de campionat în urmă cu două sezoane, în Superligă. Formaţia de sub Podul Grant a fost neînvinsă în primele cinci etape, dar a dezamăgit suflarea vişinie în partea a doua a campionatului. După 10 partide consecutive fără victorie, Miţă Iosif a fost demis după o înfrângere la Craiova, contra lui FCU, şi înlocuit cu Adrian Mutu.

“E un start pe care nu şi l-au dorit şi nu şi l-a imaginat nimeni. Toţi se aşteptau la mai multe puncte, dar cred că îşi vor reveni. Nu ştiu dacă e o criză, am avut şi eu destule meciuri în care n-am câştigat, dar nici n-am pierdut, am avut multe egaluri. Eu cred că e un blocaj psihologic la echipă şi acolo trebuie marşat.

Asta nu ştiu decât cei care sunt în cadrul echipei. Dar n-ai cum să fii plictist, că asta e meseria ta. Acum sunt 25-26 de jucători în lot, 11 titulari, 3-4-5 care intră, după care rămân 5-6 care nu au jucat deloc, plus 5-6 care rămân în afara lotului. Deci din start ai undeva la 10 jucători nemulţumiţi. Aici intervii tu ca antrenor, ţii grupul pe aceeaşi linie, cel care nu prinde lotul să vină mereu cu zâmbetul pe buze şi să-şi dorească să intre în lot şi pe teren.

Nu e uşor pentru Bergodi, dar când te duci la o echipă ca antrenor ştii unde te duci. Eu, de exemplu, dacă m-aş duce la o echipă m-aş informa în primul rând ce lot am, ce este la acel club şi apoi vii şi vezi ce poţi face tu. Mutu a fost, s-a tras linie, urmează o nouă eră. Rezultatele fac să dureze mai mult sau mai puţin”, a declarat Iosif, pentru sptfm.ro.

Avertismentul lui Rică Răducanu. ”Bergodi ne-a mai dus în B!”

Necula Răducanu şi-a adus aminte de sezonul în care Rapid a retrogradat. La finalul stagiunii 2014-2015, cu Cristiano Bergodi pe bancă, giuleştenii au terminat pe locul 16 din 18 în Superligă şi au părăsit prima scenă a fotbalului românesc după 26 de ani.

"Eu v-am spus de la început că nu sunt de acord cu antrenorii străini.  Cine ştie, cum, care sunt, fiecare prin ţara lor, cum sunt şi ai noştri pe aici daca i-ar lua alţii prin altă parte.  El a mai fost la noi, ne-a mai dus în B. Eu nu cred că sunt mai buni ca ai noştri. Avem şi noi antrenori cu şcoală. Cei care sunt mai apropiaţi de club sau ceva, care au mai jucat pe la club, eu aşa aş zice", a declarat Rică Răducanu, în exclusivitate pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai iosifrapid 

viewscnt
Articole similare