Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Leu continuă şi în 2019 Campionatul Naţional de Super Rally, cu locaţii noi

Mihai Leu continuă şi în 2019 Campionatul Naţional de Super Rally, cu locaţii noi

Auto

Comentarii

După ce anul trecut Mihai Leu a organizat pentru prima oară în România Campionatul Naţional de Super Rally, o premieră pentru sportul românesc, fostul pugilist continuă şi în 2019 această competiţie. Pe lista locaţiilor de desfăşurare a etapelor se află şi o noutate: Mangalia.

Campionatul Naţional de Super Rally va ajunge pentru prima oară pe litoral, aceasta fiind o dublă premieră, pentru că în Mangalia nu s-a mai organizat până acum nicio competiţie auto. „Este prima dată când la Mangalia se organziează o competiţie auto. Am găsit un traseu foarte frumos chiar prin port şi credem că va fi o competiţie frumoasă”, spune Mihai Leu.

Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunţat că sezonul 2019 din Campionatul Naţional de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfăşura în următoarele oraşe: Mangalia, o dublă premieră, Târgu Mureş, Craiova şi Bucureşti. „Echipa noastră de la AMC Racing va începe sezonul competiţional  odată  cu Trofeul Mangalia Super Rally, în mai, aceasta fiind şi prima etapă a campionatului pe care îl organizăm în exclusivitate”, mai spune Mihai Leu.   

  • Etapa I – Mangalia: prima etapă se va desfăşura în perioada 10-11 mai pe străzile municipiului Mangalia, cu un traseu care se va întinde din centru şi până în zona portului.
  • Etapa II – Târgu Mureş: după ce anul trecut aproape 8.000 de spectatori au fost prezenţi la prima etapă din istoria Campionatului de Super Rally, Târgu Mureş va găzdui şi în 2019 o etapă, pe 14-15 iunie. Anul trecut, această etapă a fost câştigată de italianul Ricardo Ragazzi.
  • Etapa III – Craiova: municipiul a găzduit şi concursul pilot şi reprezintă locul de debut al conceptului de Super Rally, iar anul acesta continuă competiţia şi va fi a treia etapă a sezonului 2019, în perioada 13-14 septembrie.
  • Etapa IV – Bucureşti: Capitala va găzdui şi anul acesta marea finală, între 25-26 octombrie, organizatorii anunţând un traseu schimbat, pentru a creşte gradul de spectaculozitate.

Primul campion mondial al României la box profesionist şi totodată campion naţional la raliuri în 2003, Mihai Leu mai spune că una dintre cele mai mari dorinţe ale sale este să organizeze o etapă de campionat mondial şi în România: „Noi ne dorim foarte mult să organizăm etape cât mai mari şi să ajungem să avem o etapă de campionat mondial de raliuri aici, în România. Şi lucrăm la asta.”

Campionatul Naţional de Super Rally nu este însă singura competiţie de anvergură organizată anul acesta de AMC Racing, astfel că Mihai Leu şi echipa sa se pregătesc şi pentru Raliul Aradului. Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, (etapă inclusă în Campionatul Naţional de Raliuri, dar şi în European Rally Trophy), acesta este evenimentul cel mai longeviv al echipei: „Reprezintă pentru noi o etapă de suflet, un proiect frumos care a crescut în fiecare an, devenind un punct de reper al motorsportului românesc în Europa”, mai spune Mihai Leu. Nu în ultimul rând, echipa AMC Racing se va implica şi în ultima etapă a Campionatului  Naţional de Viteză în Coastă, pe 12-13 octombrie în Poiana Braşov, cu unul dintre cele mai iubite trasee din motorsportul românesc.

Afla mai multe despre: mihai leu 

viewscnt
Articole similare