Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Leu este campion şi în motorsport. Un nou titlu în vitrina primului român campion mondial la box profesionist

Mihai Leu este campion şi în motorsport. Un nou titlu în vitrina primului român campion mondial la box profesionist

Sporturi cu motor

Comentarii

Primul român campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, continuă să impresioneze în automobilismul sportiv, iar victoria din weekend, din Pasul Gutâi i-a asigurat, din punct de vedere matematic, al doilea titlu consecutiv de campion naţional la viteză în coastă cu două etape înainte de final.

Pe un Ferrari 458 Challenge, pilotul hunedorean a avut cel mai bun timp la Categoria I pe toate cele 9 urcări ale traseului de 5,2 kilometri. În cele două manşe de concurs, Leu a fost cronometrat cu un timp cumulat de 06:27,499, fapt ce l-a clasat pe prima poziţie la Categoria I şi pe 6 la general, acolo unde a concurat cu monoposturile.

Leu s-a impus astfel în 3 dintre cele 4 etape din acest sezon al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă la Categoria I, divizie dedicată maşinilor de producţie. Cu 90 de puncte, Leu are cu 33 de puncte mai mult decât Alex Mirea (BMW M3), ocupantul poziţiei secunde, şi nu mai poate fi ajuns în ultimele două runde, programate pe Transalpina şi în Poiana Braşov. Poziţia a treia este ocupată de Alin George Luca, aflat pe un Porsche 911, care are 56 de puncte.

"Sunt extrem de fericit pentru acest titlu. Având în vedere faptul că în luna aprilie, nici nu ştiam dacă vom mai avea parte de sport sau nu, reuşita de astăzi este cu atât mai importantă pentru mine şi echipa mea. Trebuie să recunosc că a fost o presiune suplimentară, dar totul e bine când se termină cu bine", a spus pilotul, imediat după victoria care i-a asigurat trofeul de campion.



Mihai Leu e decis să câştige şi ultimele două etape rămase, deşi nu mai există nicio miză în ceea ce priveşte clasamentul final. "Eu întotdeauna am respectat competiţia şi cu siguranţă voi fi prezent la etapele rămase. Sunt la fel de motivat să termin şi acolo pe primul loc la categorie", a adăugat cel care a câştigat titlul şi anul trecut, tot cu două etape înainte de final.

Revenit în 2018 după un deceniu de pauză în sportul cu motor, Leu a câştigat anul trecut titlul naţional la Categoria I la viteză în coastă încă dinainte de finalul sezonului. Este a treia disciplină sportivă în care acesta se impune după box (campion naţional, internaţional şi mondial atât la amtori, cât şi la profesionişti) şi raliuri (campion naţional absolut în 2003).

Afla mai multe despre: mihai leuviteza in coasta 

viewscnt
Articole similare