Experiențe împreună.
You are here:

Mihai Rotaru a dat lovitura! U Craiova a pus mâna pe un nou diamant: ”Jucător ca el nu am mai văzut!”

Mihai Rotaru a dat lovitura! U Craiova a pus mâna pe un nou diamant: ”Jucător ca el nu am mai văzut!”galerie foto

U Craiova

Comentarii

Craiova are un lot extrem de bine calibrat, iar mulţi dintre jucătorii tineri arată că pot juca la un nivel înalt.

Unul dintre aceştia este Ştefan Baiaram (17 ani), internaţional Under 17 al României, promovat în stagiunea trecută la prima echipă a clubului din Bănie. Crescut de academia Craiovei, Baiaram e trup si suflet pentru culorile alb-albastre, iar fanii îl apreciază ca atare.

Puştiul minune al oltenilor este considerat de fani un adevărată ”diamant”, iar anul trecut, a fost declarat cel mai bun jucator al grupei 2002, in cadrul Galei Fotbalului Doljean Ilie Balaci.

Craiova a dat lovitura cu el! Ştefan Baiaram este cel mai tânăr marcator al oltenilor în cupele europene

”Diamantul” din Bănie a fost poate singura veste bună pentru fanii Craiovei, după eliminarea din cupele europene din acest an. Universitatea a fost învinsă de Lokomotiv Tbilisi, dar în minutul 90+5, Baiaram a marcat golul de onoare al studenţilor din Bănie.

N-a fost un gol oarecare. Baiaram a devenit cel mai tânăr marcator din istoria cupelor europene, pentru Universitatea Craiova. El i-a depăşit pe Raoul Baicu şi legendarul Ion Geolgău, caer marcaseră la 18 ani şi 4 luni, respectiv 18 ani şi 7 luni. În ciuda unei copilării foarte dificile, noul puşti minune din Bănie se simte legat indisolubil de fotbal şi mai ales de Universitatea Craiova:

„Iubesc acest club, de mic ţin cu el. Nu am prins Craiova Maxima, dar tatăl meu mi-a spus despre performanţele Craiovei Maxima. Tata mi‑a dat cele mai importante sfaturi în viaţă şi în carieră. Cel pe care nu o să‑l uit niciodată şi de care ţin cont în fiecare zi este să fiu mereu modest şi să nu uit niciodată de unde am plecat”, declara Ştefan Baiaram.

Remarcat de Gheorghe Craioveanu: ”N-am mai văzut jucător ca el de mulţi ani”

Înainte să prindă experienţa de neuitat din cupele europene, Baiaram i-a atras atenţia inclusiv marelui Gică Craioveanu.

Acesta a avut doar cuvinte de laudă pentru puştiul Craiovei, încă de anul trecut: ”Eu, jucător ca Baiaram nu am mai văzut de mult timp în fotbalul românesc. Are frâne, e foarte bun unu contra unu. E copil, trebuie să înveţe să decidă. Trece uşor de unul, doi adversari” explica fostul mare internaţional român.

Baiaram a crescut treptat de atunci, iar în prezent are 12 meciuri în Liga 1, iar cota sa a ajuns la 200 de mii de euro.

Englezii au scris că Manchester City îl monitorizează

Nu doar Craioveanu l-a remarcat pe Baiaram. Englezii au anunţat anul trecut, în august, că Manchester City a pus ochii pe puştiul Craiovei.

Cu ocazia returului din Europa League cu AEK Atena, presa din Anglia scria că Pep Guardiola şi-a trimis scouterii la acest meci: ”Cel mai probabil, aceştia îl vor urmări pe Ştefan Baiaram, atacantul formaţiei române”. La acea vreme, Baiaram avea încă 16 ani.

Atalanta a fost un alt club interesat de serviciile sale. A confirmat-o chiar managerul centrului de copii şi juniori al oltenilor: "La un schimb de experienta cu Atalanta, singurul jucator pe care l-a vrut Atalanta, adica sa il urce in avion si sa plece cu el in Italia, a fost Stefan Baiaram."

Talentat, încă foarte tânăr, dar şi foarte bun, Baiaram poate fi următorul tun pe care Universitatea şi Mihai Rotaru îl dau pe piaţa transferurilor. Puştiul oltenilor îşi aşteaptă până atunci liniştit, şansa, să prindă echipa lui Cristiano Bergodi, tot mai mult. 

viewscnt
Articole similare
FOTO Nu-ti dai seama care e mama. Sotia unui fotbalist celebru seamana leit cu fiica de 21 de ani