Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica oferă soluţii pentru salvarea fotbalului românesc după ce şi CFR Cluj a ieşit din Europa: "În câţiva ani putem să redevenim ce am fost" | EXCLUSIV

Mihai Stoica oferă soluţii pentru salvarea fotbalului românesc după ce şi CFR Cluj a ieşit din Europa: "În câţiva ani putem să redevenim ce am fost" | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, crede că fotbalul românesc are nevoie de o remaniere, iar acesta a oferit câteva soluţii.

Imediat după ce CFR Cluj a pierdut şi al doilea meci din grupa de Conference League, cu Randers, scor 2-1, şi a rămas fără miză înaintea ultimei etape, oficialul de la FCSB a avut un discurs manifest. 

"Eu cred că e nevoie de un nou moment zero. A fost unul, nu ştiu cât s-a ţinut cont de el, atunci a fost vorba să se renunţe la aranjamente, influenţe. Acum trebuie regândit. Avem prea mulţi fotbalişti străini, nu sunt de calitate. Mă gândeam că am jucat un meci decisiv la Copenhaga, întâlnind o echipă mai valoroasă decât Randers. Am rămas în 10, după o eroare de arbitraj, al doilea galben la Cristi Tănase, iar în 10 oameni am marcat, după o minge recuperată, pasată lui Rusescu, care a tras de la distanţă. Dar deja am spus jucători români importanţi pentru campionatul nostru, care nu au fost la naţională prea mult. 

Acum e greu să găseşti o echipă care să facă faţă în Europa şi să găseşti trei jucători români de valoare. Cum zicea şi Hagi, că trebuie regândit tot. Trebuie academii. Trebuie să îndreptăm copiii spre fotbal, iar în câţiva ani putem să redevenim ce am fost", a declarat Mihai Stoica pentru Telekom Sport. 

Mihai Stoica: "Petrescu a abandonat de mult lupta în Europa"

Conducătorul de la FCSB şi-a amintit şi de sumele care se investeau în trecut şi a comentat situaţia de la CFR Cluj. 

"Au fost salarii mari la CFR şi cu repercusiuni foarte mari şi cu probleme mari din ce am înţeles. Faci fotbal ca să poţi să exişti. Dacă te duci în fiecare an cu deficit, nu e o soluţie. E o soluţie să creşti jucători, cinci, şase ani. 

S-a făcut o competiţie (n.r. - Conference League) pentru noi şi alţii ca noi. Nu ai cum să nu te califici într-o grupă din competiţia asta. Trebuie să treci doar de Gibraltar în preliminarii. 

Petrescu a abandonat de mult lupta în Europa. Sigur, nu putea să o declare. Sigur, a introdus jucătorii de valoare. E clar că e interesat de campionat, iar acolo arată foarte bine. 

Nu mai sunt banii de acum 10-12 ani. Porumboiu avea salarii de 500.000 de euro, Marian Iancu investea sume colosale. Craiova lui Mititelu avea salarii, cu fraţii Costea, erau salarii mari. Rapid îl aducea pe Peseiro, investea 8 milioane şi ceva. Nu mai vorbim despre Dinamo, cu o grămadă de bani, îl aducea pe Lobonţ înapoi", a mai spus oficialul FCSB-ului. 

Randers - CFR Cluj 2-1

CFR Cluj a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), de echipa daneză Randers, într-un meci din penultima etapă a grupei D a Conference League. Anterior, CFR Cluj a înregistrat trei înfrângeri şi o remiză (0-1 cu Jablonec, 1-1 cu Randers, 0-1 şi 0-2 cu Alkmaar), astfel că înaintea ultimei etape rămâne cu un singur punct şi va încheia grupa pe ultimul loc.

 

Afla mai multe despre: mihai stoicafcsbcfr cluj 

viewscnt
Articole similare