Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă l-a suplinit cu brio pe Adrian Mutu. „Lippi” s-a întors după cinci ani în antrenorat: „Stres ai, că nu e pictură”

Mihai Stoichiţă l-a suplinit cu brio pe Adrian Mutu. „Lippi” s-a întors după cinci ani în antrenorat: „Stres ai, că nu e pictură”

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă (66 de ani) le-a purtat noroc micilor „tricolori”. Revenit în antrenorat după aproximativ cinci ani, „Lippi” a stat pe bancă la succesul cu Malta, scor 4-1.

Cu Stoichiţă în mod excepţional pe bancă în locul lui Mutu, „tricolorii” mici au îndeplinit aseară o formalitate în faţa celui mai slab adversar din grupă, Malta. Partida decisivă cu liderul Danemarca U21 pentru calificarea la Euro se va juca pe 17 noiembrie, acasă. Cel mai bun jucător român la Giurgiu a fost Dennis Man, care a dat două goluri şi o pasă decisivă.

„N-am avut multe emoţii. Stres ai, ca e competiţie, nu e pictură. dar vreau să îl felicit pe Adi Mutu şi colaboratorii săi pentru că au făcut o echipă bună. E o plăcere să conduci de pe margine astfel de baieţi receptivi şi talentaţi.

Ce e foarte important, nu stiu ştiu rezultatele din celelalte grupe, dar Adi poate face o treabă frumoasă şi cu Danemarca şi să ne califice la Europene”, a adăugat Mihai Stoichiţă la PRO X.

„Au trecut patru ani şi ceva de când am antrenat ultima oară, de rei ani si ceva sunt la FRF.  Îţi e dor, dar trebuie să fii realist că sunt antrenori tineri foarte buni şi avem antrenori buni şi la naţionala mare şi la U21, cu toate criticile care sunt şi răutăţile care se fac împotriva lor”, a adăugat directorul tehnic al FRF.

Fotbaliştii lui Mutu s-au temut chiar şi de Malta după rezultatele proaste de la seniori, dar şi după eşecul cu Ucraina, scor 0-1: „A fost o presiune şi am încercat cu Adi să o folosim. Le-am spus să încercăm să spălăm imaginea cu rezultatul asta. Chiar daca nu am întâlnit cine ştie ce echipă, dar faptul că ne am creat multe ocazii, jucând şi în nouă...”, a completat Stoichiţă.

Pentru meciul cu Danemarca U21, „tricolorii” lui Mutu nu îi vor avea la dispoziţie pe Ganea şi pe Tudor Băluţă. Dacă atacantul a văzut galben pentru o simulare, jucătorul lui Dinamo Kiev a văzut roşu în prima repriză, la scorul de 2-0: „Nu l-am certat. Trebuie să vă gândiţi că el nu a mai jucat de mult timp. A fost un vot de încredere din partea lui Adi când mi-a spus să îl bag în teren. A fost ce a fost, asta e. O să revină”, a spus selecţionerul de conjunctură al România U21.

După succesul cu Malta, Stoichiţă şi-a îndreptat rapid atenţia către naţionala de seniori, care are meci cu Austria, în etapa a patra din Liga Naţiunilor: „Mă duc să vorbesc cu MIrel, să îl încurajez, am înţeles că a fost preşedintele, trebuie să avem încredere în ei, poate au fost două sincope, două nereuşite, dar sper să trecem peste ele şi să scoatem un rezultat bun”, a încheiat directorul tehnic al FRF.

Afla mai multe despre: romania u21maltastoichitamutu 

viewscnt
Articole similare