Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihala Buzărnescu obţine prima victorie la un Top 10 WTA şi e a patra româncă în optimi, la Doha

Mihala Buzărnescu obţine prima victorie la un Top 10 WTA şi e a patra româncă în optimi, la Doha

Tenis

Comentarii

Mihaela Buzărnescu a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-3, pe câştigătoarea turneului de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, în optimile de finală ale Qatar Open. Românca de 29 de ani a obţinut prima victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA şi va intra pentru prima dată în Top 40 WTA după acest succes.

Buzărnescu a făcut un prim set excepţional, 6-1 în 26 de minute, benficiind şi de evoluţia slabă a letonei (14 lovituri câştigătoare şi 21 de greşeli neforţate). Setul secund a fost ceva mai echlibrat, Ostapenko a condus cu 2-0, dar românca a luat şase din următoarele şapte ghemuri. Cu 16 lovituri câştigătoare şi numai 11 erori, Buzărnescu s- impus într-o oră şi cinci minute.

În faza următoare, ea va evolua cu germana Julia Goerges, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 9.

Patru românce sunt în optimi la competiţia Premier 5 de la Doha, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Afla mai multe despre: tenis femininwtamihaela buzarnescudoha open,  

viewscnt
Articole similare