Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Minifotbalul, noul sport naţional. Mii de bucureşteni şi foşti fotbalişti joacă, săptămânal, în competiţiile dedicate sportului în care România este campioană europeană de şase ori

Minifotbalul, noul sport naţional. Mii de bucureşteni şi foşti fotbalişti joacă, săptămânal, în competiţiile dedicate sportului în care România este campioană europeană de şase origalerie foto

Fotbal

Comentarii

Retraşi din activitate după cariere în urma cărora au scris pagini importante din istoria Ligii 1, foşti fotbalişti români fac acum spectacol pe terenul de minifotbal. Vorbim despre nume precum Petre Marin, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Stelian Stancu, Bogdan Pătraşcu, Nae Constantin, care n-au avut cum să se rupă total de fotbal şi s-au înscris în unul dintre cele mai cunoscute Campionate de Minifotbal din România: Victory Cup. Şi dovada că dragostea pentru fotbal nu se va uita vreodată stă şi în cele mai proaspete „transferuri” la Victory Cup: Ionel Dănciulescu şi Bănel Nicoliţă joacă acum pe terenul de minifotbal.

"Pentru noi, Victory Cup este un motiv de a ne reîntâlni cu foştii colegi, prieteni de la Steaua sau de la alte echipe, de a face mişcare şi a ne ţine spiritul competiţional activ. Această competiţie este un loc propice pentru a face miscare, e foarte bine organizată şi în care îţi poti hrăni spiritul competiţional”, spune Petre Marin atunci când este întrebat cum e să se reîntoarcă pe teren. Îl confirmă şi Sorin Paraschiv, coechipier în 2006, în sfertul de finală UEFA, actualmente coleg de echipă la Pronostic Sportiv. Pentru Pronostic Sportiv, echipa care ocupă primul locul 2 în Liga I Victory Cup mai evoluează Stelian Stancu, Sorin Ghionea, Bogdan Pătraşcu, Iulian Mamele, iar în anii trecuţi au jucat şi Cătălin Liţă, Rică Neaga, director sportiv la Poli Timişoara sau fostul rapidist, Ionuţ Mazilu.

Liviu Ganea s-a înscris şi el pe terenul de minifotbal, la echipa Anonymous (Liga 2C), dar şi în Liga a IV-a, la Carmen Bucureşti, iar acest lucru a fost posibil pentru că regulamentul de la Victory Cup le permite jucătorilor care nu evoluează în primele trei eşaloane să fie legitimaţi la minifotbal. Semne că tot mai multe nume importante din fotbalul românesc se îndreaptă către terenul de minifotbal sunt date şi de către cele mai noi transferuri pe care Campionatul de Minifotbal Victory Cup le-a făcut, şi anume Ionel Dănciulescu şi Bănel Nicoliţă. Proaspătul directorul general al dinamoviştilor evoluează în Liga I, pentru echipa “Pac Pac”, iar fostul stelist s-a alăturat colegilor săi, la Pronostic Sportiv.

Dar ce este Victory Cup?

Victory Cup este un campionat de minifotbal dedicat amatorilor de fotbal, ajuns la a opta ediţie şi care se desfăşoară sub egida Federaţiei de Minifotbal din România, în Bucureşti, la o bază sportivă din zona Lujerului, Militari. În prezent, la Victory Cup sunt înscrise aproximativ 70 de echipe, repartizate în trei ligi valorice, peste 1300 de jucători legitimaţi, toţi iubitori de fotbal, de sport, de mişcare. Din vara anului trecut, Victory Cup îşi desfăşoară activitatea sub egida Federaţiei de Minifotbal din Romania, ceea ce înseamnă că aria de selecţie pentru naţionala de minifotbal a Romaniei s-a extins şi asupra acestui campionat. Mai mult, Federaţia de Minifotbal din România a atribuit un loc pentru reprezentanta Victory Cup în Cupa României 2018, competiţie care va avea loc în perioada 29 iunie – 1 iulie, la Sibiu.

Cum se desfăşoară, concret, Victory Cup?
Editia a opta se desfăşoară în perioada februarie 2018 - august 2018, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 20:00-00:00. Sistemul de joc este format din cinci jucători de camp + un portar. Pe foaia de joc se pot înscrie maximum 12 jucători, 20 în lot, iar aceştia pot fi schimbaţi doar în perioadele de transferuri stipulate în regulament. Durata unui meci este de 40 de minute. Liga I este formată din 14 echipe, iar la sfârşitul sezonului, formaţiile situate pe locurile 13, 14 retrogradează direct. Liga a II-a este formată din trei serii, a câte 14 echipe, iar Liga a III-a se compune din nouă echipe şi primele patru echipe promovează direct în al doilea eşalon.

Trei jucători de la Victory Cup au jucat cu Neymar, la Sao Paolo
România este campioana mondială a turneului “Neymar jr’s Five” 2017, titlu câştigat în vară, în Brazilia, la Sao Paulo. Turneul mondial la care au participat sute de echipe şi aproximativ 100.000 de jucători a fost cucerit de formaţia TAO, după o finală adjudecată în prelungiri, în faţa Angliei, epilog al cărui erou a fost Silviu Radu. Trei dintre jucătorii TAO, Dragoş Bogdan, Mihai Mihalache (ambii Pronostic Sportiv) şi Silviu Radu (Ludicom Art, liderul incontestabil din Liga 1) sunt jucători activi la Victory Cup.

Implicaţi şi în turnee caritabile
Organizatorii Victory Cup au pus bazele şi a unui turneu caritabil, “Eu îi ajut, ajută-i şi tu”, cu scopul de a veni în sprijinul copiilor cu probleme de sănătate. Astfel, fotbaliştii amatori şi foşti fotbalişti renumiţi ai Ligii I s-au strâns, în mai multe rânduri, la BSP Arena, pentru a juca fotbal şi a strânge bani pentru copiii diagnosticati cu autism ori bolnavi de cancer: Nicolae Dică, Mirel Rădoi, Miodrag Belodedici, Florin Bratu, Florentin Petre, Sorin Paraschiv, Marian Aliuţă, Petre Marin, Iulian Miu, Sorin Ghionea, Daniel Pancu, Valentin Bădoi, Mugur Bolohan, Constantin Schumacher, componenţi ai “Naţionalei Artiştilor”, etc.  “Îi aşteptăm în competiţia noastră pe oamenii de toate vârstele care iubesc mişcarea, sportul şi care doresc, sub umbrela fair-play-ului, să-şi hrănească pasiunea generată de sportul rege, fotbalul. Pe cei care doresc să se înscrie la Victory Cup, îi invităm să urmărească site-ul www.victorycup.ro şi pagina noastră de Facebook unde vor fi informaţi în permanenţă cu toate acţiunile noastre şi cu momentele în care se pot înscrie”, spune Dragoş Buzatu, fondator şi manager Victory Cup.

România, campioană europeană de şase ori la minifotbal
Selecţionata de minifotbal a României este cea mai titrată naţională din istoria Campionatelor Europene de Minifotbal, cu şase titluri adjudecate. Cel mai recent trofeu a fost câştigat de România la Campionatul European de Minifotbal din Croaţia 2015. De asemenea, reprezentantiva României este singura echipă care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Europene de Minifotbal, bifând, în 2015, o semifinală. Echipa naţională de minifotbal a României se află sub controlul Federaţiei de Minifotbal din România, iar selecţioner a fost numit fostul jucător de la Steaua şi Anderlecht, Marius Mitu.
Casa Pariurilor se implică şi la minifotbal

Industria de betting din România se implică activ în fotbalul românesc. Casa Pariurilor este una dintre companiile care investeşte în competiţii importante din România, în Cupa României şi la Liga a II-a. Mai nou, Casa Pariurilor susţine şi campionatul de minifotbal Victory Cup şi încurajează fanii să devină jucători. Astfel, Casa Pariurilor devine sponsor al Victory Cup şi, totodată, naming sponsor al acestei competiţii

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: victory 

viewscnt
Articole similare