Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut anunţul: "Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor!" De ce l-a contrazis pe Dan Barna

Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut anunţul: "Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor!" De ce l-a contrazis pe Dan Barna

Fotbal

Comentarii

Eduard Novak, Ministerul Tineretului şi Sportului, a declarat sâmbată ca stadioanele ar putea să fie ocupate 50 la sută la EURO 2020, precizând că pentru acest lucru, ar trebui găsită o variantă în care cei prezenţi să fie în siguranţă.

El speră ca după 1 iunie spectatorii să revină pe stadioane, spunând că toată lumea îşi doreşte acest lucru. 

"Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor - deocamdată, avem 25%. Toţi suntem optimişti. Acum, să găsim nişte formule - ori vaccin, ori testat - care să ne dea şi siguranţă, dar să ne bucurăm şi de sport", a spus Novak.

Dan Barna, vicepremierul ţării, a declarat vineri că următorul meci din Cupa României ar putea fi cu un număr limitat de persoane vaccinate, pentru a face un prim test, dar şeful MST a fost rezervat în privinţa aceste încercări. 

"Eu văd că toţi din Guvern îşi doresc cât de repede să revenim la normalitate, însă faptul că domnul Barna doreşte ca pe 12 mai să avem deja public pe stadion este cam greu, deoarece sunt multe lucruri administrative de făcut până atunci.

Trebuie să elaborăm un ordin de ministru - un ordin comun între Ministerul Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Timpul este foarte scurt şi nu cred că este un lucru viabil.

Ba, mai mult de atât, noi ne-am străduit cumva să adaptăm o strategie de a intra, a spectatorilor, în baza unui formular elaborat de către UEFA, ce va fi aplicat la Euro 2020 şi cred că acela va fi proiectul pilot", a mai spus Eduard Novak.

Eduard Novak a deschis la Deva ediţia a XXIII-a a Concursului "Cupa Cetăţii" la gimnastică aerobică, competiţi unde participă peste 100 de sportivi de la 9 cluburi din ţară. Apoi, şeful de la MTS a concurat la ediţia din acest an a Turului Ciclist al Municipiului Deva.

Afla mai multe despre: fani pe stadioane 

viewscnt
Articole similare