Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministrul Ionuţ Stroe dă asigurări că EURO 2020 va fi organizat în "condiţii occidentale" la Bucureşti. Ce a spus despre eventuala mutare a turneului final în Rusia

Ministrul Ionuţ Stroe dă asigurări că EURO 2020 va fi organizat în "condiţii occidentale" la Bucureşti. Ce a spus despre eventuala mutare a turneului final în Rusia

EURO 2020

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat asigurări că meciurile organizate de Bucureşti, în cadrul turneului final al Euro-2020, se vor desfăşura în "condiţii occidentale".

"Vă pot asigura că Euro-2020 se va desfăşura în condiţii occidentale în România, nu în stadiul dezastruos în care l-am găsit şi în care PSD-ul l-a lăsat anul trecut, cu termene nerespectate, cu investiţii neîncepute, cu lucrări întârziate, cu improvizaţii şi petice. Am curajul să spun aceste lururi acum, pentru că la vremea respectivă m-am îngrozit când am preluat acest eveniment care fi produs un deficit mare de imagine ţării dacă ar fi fost lăsat aşa. Acum un an, fix la o săptămână de la preluarea mandatului, am avut o discuţie de câteva ore cu premierul Ludovic Orban, cu hârtiile şi documentele pe masă, în legătură cu organizarea acestui eveniment şi vă spun sincer că mi-ar fi fost ruşine să găzduim cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată în România în condiţiile în care era descris sau realizat, cu cârpeli, cu stadioane neterminate, unele începute chiar în luna septembrie, cu două luni înainte de a fi noi învestiţi, fără o cale ferată care să lege aeroportul Otopeni de Gara de Nord, cu sute de autobuze care ar fi trebuit să blocheze traficul pe DN1 ca să realizeze un plan de mobilitate destinat zecilor de mii de suporteri care ar fi aterizat pe aeroportul Otopeni, cu oaspeţi trimişi să se antreneze pe la Voluntari şi Berceni, apropo de echipele care veneau la Bucureşti. Vă spun sincer, totul era gândit ca un plan de avarie. Am avut o întâlnire cu premierul şi am decis să accelerăm tot ce se putea accelera ca lucrare, este drept, beneficiind de această perioadă de graţie, de amânare a Euro-2020 pentru 2021. Vom avea stadioanele gata, vom avea calea ferată în funcţiune, vom avea un aeroport Băneasa ultramodern şi funcţional, operaţional la data Euro-2020. Nu vom avea un şantier mascat cu <mesh-uri> cum doreau unii să primească delegaţiile oficiale pe aeroportul Băneasa. La anul, vă pot asigura că în luna iunie vom găzdui un eveniment la un cu totul alt nivel decât dacă am fi fost nevoiţi, obligaţi să o facem anul acesta, un eveniment de care sunt sigur că vom putea fi mândri", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că nu are informaţii despre o posibilă intenţie a UEFA de a organiza Euro-2020 într-o singură ţară, situaţie care ar duce la pierderea de către Bucureşti a calităţii de gazdă a competiţiei.

"În acest moment nu există un asemenea scenariu al relocării meciurilor într-o singură ţară, în acest moment nu există niciun fel de informare oficială în legătură cu organizarea în alt loc a acestui campionat european şi am fi surprinşi neplăcut dacă ar exista acest scenariu, pentru că am muncit din greu pentru organizarea acestui eveniment şi, mai mult decât atât, eu cred că la anul ne putem mândri că vom fi gazde bune ale acestui eveniment. Nu cred într-un asemenea scenariu, pentru că este foarte greu să modifici conceptul Euro-2020 aşa, peste noapte. Toate ţările gazdă, organizatoare, având această experienţă a ultimelor luni de adoptare a unor măsuri care să protejeze sănătatea sportivilor şi participanţilor, cred că sunt deja obişnuite, s-au adaptat şi din punct de vedere al cadrului legal, şi din punct de vedere al măsurilor organizatorice. Deci nu văd o foarte mare dificultate generată de această criză a Covid-ului, care este posibil să nu-şi găsească rezolvare până atunci. Eu merg pe scenariul în care România va găzdui (n.r. - meciuri la Euro-2020). Ar fi foarte mare păcat să nu avem aceste meciuri la Bucureşti. Eu cred că putem chiar mai mult. Şi Ghencea, de exemplu, poate găzdui meciuri oficiale", a precizat el.



Turneul final al Euro-2020 era programat în vara acestui an, dar a fost amânat pentru 2021 din cazua pandemiei de coronavirus.

Turneul final, care îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021, Euro-2020, va debuta la Roma, la 11 iunie 2021, şi se va încheia la Londra, în 11 iulie 2021, odată cu disputarea finalei.

La Bucureşti sunt repartizate următoarele patru meciuri:

GRUPA C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

OPTIMI DE FINALĂ

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

Afla mai multe despre: ionut stroeeuro 2020mtssport 

viewscnt
Articole similare