Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministrul Ionuţ Stroe, mesaj pe placul lui Gigi Becali! Pe ce stadion s-ar putea muta FCSB: "Dacă vor să închirieze, pot să o facă!"

Ministrul Ionuţ Stroe, mesaj pe placul lui Gigi Becali! Pe ce stadion s-ar putea muta FCSB: "Dacă vor să închirieze, pot să o facă!"

FCSB

Comentarii

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat într-o conferinţă de presă că stadionul Arcul de Triumf v fi casa rugby-ului românesc, la inaugurare, dar şi alte echipe din alte sporturi vor putea închiria arena, dacă plătesc chiria. Vestea este una bună pentru FCSB, care îşi căuta o nouă "casă" pentru a reduce din cheltuielile de pe Arena Naţională.

Stadionul Arcul de Triumf, reconstruit din bani publici în proiectul Euro 2020 la Bucureşti, va rămâne în continuare casa rugby-ului românesc şi acesta va avea întâietate, dar conform Ministrului Ionuţ Stroe, şi alte echipe din alte sporturi vor putea juca pe Arcul de Triumf. Mesajul e venit în contextul în care, la un moment dat, Gigi Becali (62 de ani), a declarat că şi-ar dori ca FCSB să joace unele meciuri pe stadionul naţionalei de rugby.

"Nu putem vorbi de a da la o parte rugbiul de pe Arcul de Triumf. Cu siguranţă nu. Este casa rugbiului românesc, el va găzdui meciurile echipei naţionale, turneele, finalele campionatelor de rugbi. Din punctul meu de vedere, Arcul de Triumf  va fi în continuare casa rugbiului românesc.

Evident că prezenţa altor echipe, altor sporturi, acolo, nu poate fi îngrădită atâta timp cât acest obiectiv de 40 de milioane de euro este făcut din bani publici. Şi alţii, în condiţiile în care vor să plătească şi vor să închirieze acest bun din domeniul public, pot să o facă. Dar în niciun caz nu putem vorbi de eliminarea rubgiului de acolo"
, a spus Ionuţ Stroe.

Gigi Becali vrea să mute FCSB pe stadionul Arcul de Triumf

În mai, senatul a adoptat, în plen, propunerea legislativă prin care administrarea Stadionului Naţional "Arcul de Triumf", după reconstrucţie, va trece de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby. Totuşi, se pare că şi FCSB va putea juca acolo, dacă va dori. Gigi Becali declara, şi el tot în mai, că ar vrea să mute FCSB pe stadionul Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de 8.000 de locuri.

„Acolo o să jucăm noi, acela va fi stadionul FCSB. Am înţeles că nu ştiu ce, că Rapid. Păi băi fraţilor, vreţi două stadioane? Au un stadion, Giuleşti. Am înţeles că vor şi pe Arcul de Triumf. Nu, tată. O să fie FCSB 1 şi FCSB 2 o să fie National Arena”, declara Gigi Becali, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ionut stroefcsbarcul de triumfrugby 

viewscnt
Articole similare