Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministrul sportului, neinteresat de numărul de medalii la JO: "Ar trebui să fie mulţumitor sufleteşte pentru sportiv"

Ministrul sportului, neinteresat de numărul de medalii la JO: "Ar trebui să fie mulţumitor sufleteşte pentru sportiv"
Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, s-a arătat miercuri mai puţin interesată de numărul de medalii pe care România l-ar obţine la Jocurile Olimpice de la Tokyo, spunând că performanţele ar trebui să fie mulţumitoare sufleteşte pentru sportivi.

“Evident că ne dorim să obţinem cele mai bune rezultate în limita posibilităţilor, evident că ne dorim ca steagul României să se afle pe podium. Anul acesta federaţiile îşi fac punctele pentru calificări la Olimpiada din Tokyo. Pot să le doresc doar succes, să le transmit că în limita posibilităţilor ministerul este alături de ei şi Doamne ajută! La cât mai sus. Nu aş vrea să mă pronunţ câte medalii ar fi mulţumitoare. Nu ar trebui să fie mulţumitor pentru MTS, ar trebui să fie mulţumitor sufleteşte pentru sportivul care a luat parte la această Olimpiadă. Să fie el mândru de felul cum a performat şi de realizările lui", a declarat Bran.

Fiind atenţionată că este vorba despre un prestigiu naţional, sportivii concurând pentru România la Jocurile Olimpice şi nu în nume personal, Bran a revenit cu precizări: “Reprezintă un motiv de mândrie, nu am spus un asemenea lucru absolut deloc. Am spus că faptul că tricolorul României se va afla pe podium, nu poate decât să ne bucure, sportul este cel mai bun ambasador al ţării, dar nu am cum să mă pronunţ în a spune câte medalii sunt satisfăcătoare sau nu. Adică fiecare medalie în parte este o mândrie şi merită toată aprecierea noastră. Îmi cer scuze dacă s-a interpretat greşit”.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a prezentat miercuri un raport de activitate după primele şase luni de mandat. Printre realizările din domeniul sportului, Bran a enumerat înfiinţarea a două Complexe Sportive Naţionale la Baia Mare şi Bucureşti, acordarea a 68 de premieri în valoare de 20,2 milioane de lei pentru performanţe sportive, implicarea în organizarea a 64 de competiţii sportive internaţionale în România, finanţarea a 63 de federaţii sportive şi elaborarea programului pentru construirea a 400 de baze sportive la nivel naţional, în colaborare cu MDRAP.

Afla mai multe despre: branmedaliijo 

viewscnt
Articole similare