Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ministrul Tineretului şi Sportului a intervenit după ce Marius Şumudică a fost jignit în Turcia: "Inacceptabil şi de netolerat". Mircea Lucescu şi Hagi, amintiţi

Ministrul Tineretului şi Sportului a intervenit după ce Marius Şumudică a fost jignit în Turcia: "Inacceptabil şi de netolerat". Mircea Lucescu şi Hagi, amintiţi
Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, afirmă, într-o postare pe Facebook, că insultele rasiste şi discriminatorii aduse la adresa antrenorului Marius Şumudică, aduse de comentatorul turc Erman Toroglu, sunt inacceptabile şi de netolerat.

"În legătură cu discuţiile generate în spaţiul public de incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Şumudică, în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de sportiv, afirm cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă. Niciunul dintre noi, cei care facem parte din această lume, nu trebuie să renunţăm la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel.

Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu şi insultele rasiste şi discriminatorii aduse la adresa domnului Marius Şumudică sunt inacceptabile şi de netolerat. Este cu atât mai greu de înţeles şi de acceptat situaţia, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbalişti români, precum Mircea Lucescu şi George Hagi sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci.

Privesc cu îngrijorare orice incident de natură să ameninţe principiile despre care am vorbit şi nu pot fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar.

Consider că un prim pas important în remedierea acestei situaţii nefericite ar trebui să vină din partea comentatorului turc, prin prezentarea unor scuze care să demonstreze că acesta regretă insultele aduse antrenorului român", a afirmat Novak.

Fostul arbitru Erman Toroglu, în prezent analist sportiv, l-a criticat dur pe Marius Şumudică, sâmbătă, după afirmaţiile tehnicianului cu privire la discuţiile cu conducerea Gaziantep FK legate de salariul său.

“Antrenorul acesta este un teatru total. Nu am mai văzut aşa teatru. Ce crede că este aici? Du-te la arabi, ce cauţi aici? Se poate aşa ţigănie? Ei îmi dau asta, îmi dau 600, eu iau 600, ar trebui să iau 800... Mă scuzaţi, este ţigănie. Ce să spun, frate? Cu orice parte ţin este rău. Să spun cerşetor, hai să spun cerşetor...”, a spus Toroglu la A Spor, potrivit cotidianului Cumhuriyet.

Clubul Gaziantep a anunţat, duminică, despărţirea de antrenorul Marius Şumudică.

"Ne-am despărţit de comun acord de tehnicianul Marius Şumudică, care a fost antrenor la Gaziantep FK de aproximativ un sezon şi jumătate. Le mulţumim domnului Şumudică şi întregii sale echipe pentru contribuţia pe care şi-au adus-o în perioada în care au fost în funcţie şi le urăm succes în carieră", se arată pe site-ul gaziantepfk.org.

Şumudică era antrenorul echipei din Gaziantep din vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Formaţia ocupă locul 4 în clasament, cu 31 de puncte din 17 meciuri, la trei puncte de liderul Beşiktaş (16 jocuri).

Afla mai multe despre: marius sumudicaeduard novakmtsministrul tineretului si sportului 

viewscnt
Articole similare