Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Miracolul Getafe” are o explicaţie. Cine este Pepe Bordalas, tehnicianul care face minuni în micuţul orăşel de lângă Madrid

”Miracolul Getafe” are o explicaţie. Cine este Pepe Bordalas, tehnicianul care face minuni în micuţul orăşel de lângă Madridgalerie foto

La Liga

Comentarii

Getafe este din nou revelaţie în La Liga, competiţie pe care o puteţi urmări la Telekom Sport. Iar explicaţia sezonului minunat al formaţiei de pe Coliseum Alfonso Perez pleacă din bagheta magică a talentatului antrenor José "Pepe" Bordalas Jimenez

Să o antrenezi pe Getafe timp de 154 de meciuri şi să pierzi doar 41 dintre ele, pare deja o performanţă. Şi într-adevăr, este!

Formaţia madrilenă e pe loc de UEFA Champions League după ce a invins-o recent, pe Valencia, în direct la Telekom Sport. A fost victoria cu numărul 70 obţinută de Pepe Bordalas in 154 de meciuri disputate pe banca tehnică a echipei madrilene.

Pepe Bordalas, antrenorul miracol de pe banca lui Getafe

Tehnicianul spaniol în vârstă de 55 de ani îşi conduce magistral echipa spre un nou sezon impresionant. Getafe are deja patru victorii consecutive în La Liga şi pare una dintre echipele foarte greu de bătut în Spania în acest moment. Intr-o analiză a presei spaniole, în ciuda unui sezon bun în stagiunea precedentă, Getafe nu era cotată cu şanse să prindă primele 6 locuri. Chiar şi in prezent, Getafe nu are lot de primele 10 locuri din La Liga.

Pepe Bordalas este omul care a creat miracolul Getafe. Câştigător al trofeului Miguel Munoz in stagiunea trecută, antrenorul originar din Alicante nu a impresionat până acum în fotbalul spaniol. Experienţele Elche, Alcoyano, Alcorcon sau Hercules sunt mai degrabă modeste. Abia la Alaves, Bordalas a arătat cu adevărat ce poate. Pe banca bascilor a câştigat 22 din cele 44 de meciuri disputate şi a pierdut doar 10 dintre ele.

Poate că pare ciudat, dar din 2015 până în prezent, antrenând formaţii ca Alaves şi Getafe, vreme de 5 ani, Pepe Bordalas a pierdut doar 51 de meciuri. Asta înseamnă o medie de 10 meciuri pierdute pe an cu echipe din a doua jumătate a campionatului spaniol de fotbal. O performanţă notabilă, mai ceva ca un trofeu câştigat la o echipă mare.

Cu al său 4-4-2, Bordalas a creat o echipă ermetică, extrem de bine organizată, dar mai ales, foarte disciplinată. Getafe primeşte gol foarte greu, iar demonstraţia supremă o reprezintă cele 142 de goluri încasate în mandatul lui Bordalas, în cele 154 de meciuri susţinute pe banca madrilenilor. Niciun alt antrenor din La Liga nu are o medie mai bună in ceea ce priveşte golurile încasate de echipele sale în ultimii 2 ani de zile! Asta în condiţiile în care, dacă aduni toţi fundaşii din defensiva lui Getafe nu depăseşte 40 de milioane de euro ca şi cotă de piaţă.

A transformat nişte anonimi în staruri din La Liga

Djene e cel mai bine cotat dintre ei. În prezent, togolezul este evaluat la 25 de milioane de euro, dar când Bordalas a preluat-o pe Getafe, fundaşul originar din Lome Dapaong era cotat -atenţie- la 800 de mii de euro! Getafe l-a cumpărat cu 2 milioane de la Saint Truiden şi a făcut un efort financiar pentru a-l aduce. Nu este singurul jucător care a profitat însă de venirea lui Pepe Bordalas la Geta.

Uruguayanul Mauro Arambarri era cotat la 1.5 milioane de euro. După doi ani cu Pepe Bordalas, cota sa a explodat până la 20 de milioane de euro, iar cluburile din Premier League şi-au trimis deja scouterii după el. La 24 de ani, Arambarri este unul dintre cei mai interensanţi jucători de la Geta, dar şi el a costat-o pe gruparea madrilenă doar 2 milioane de euro!

Chiar şi veteranul Jaime Mata costă acum 10 milioane de euro în timp ce portarul David Soria a ajuns să fie evaluat la 18 milioane de euro. El s-a transformat dintr-o rezervă neutilizată la echipa Under 19 a lui Real Madrid, in al treilea portar al Sevillei şi acum, intr-unul dintre cei mai bine cotaţi portari din prima ligă spaniolă.

Bordalas mai are contract cu Getafe pentru încă două sezoane. Cota sa a crescut de asemenea considerabil în ultimii doi ani şi ofertele nu întârzie să apară. Nu mai departe de vara trecută a fost dorit de Betis şi Sevilla, cele două mari rivale andaluze. Valencia i-a făcut de asemenea cu ochiul, iar două cluburi din Premier League îl au deja pe listă. Unul dintre ele ar fi Crystal Palace susţine presa iberică. Bordalas visează la mai mult. El ar putea fi "înlocuitorul pe viitor al lui Diego Pablo Simeone la Atletico Madrid sau, de ce nu, al lui Zidane la Real Madrid", confirmă şi jurnalistul spaniol, Axel Torres.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pepe bordalasgetafela liga 

viewscnt
Articole similare