Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Miraculoasa Granada! Spaniolii au eliminat-o pe Napoli şi merg în optimi. Diego Martinez, artizanul unei performanţe istorice

Miraculoasa Granada! Spaniolii au eliminat-o pe Napoli şi merg în optimi. Diego Martinez, artizanul unei performanţe istorice

La Liga

Comentarii

Napoli a fost eliminată de Granada din Europa League, iar antrenorul Genaro Gattuso s-a revoltat în conferinţa de presă de la finalul meciului. Diego Martinez, tehnicianul Granadei, pare artizanul unui nou sezon istoric pentru formaţia andaluză.

 Granada a scris istorie şi s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Europa League, dar Gattuso s-a arătat nemulţumit de repetatele rânduri în care echipa spaniolă a tras de timp: ”Meritam mai mult respect din partea adversarului” a tunat italianul.

Cu scorul de 3-2 la general, Granada se califică în premieră în optimile de finală ale Europa League. Gruparea antrenată de Diego Martinez a pornit cu şansa a doua în faţa lui Napoli, dar a produs în cele din urmă surpriza.

Diego Martinez este principalul artizan al performanţelor incredibile bifate de andaluzi în ultima vreme.

El a preluat Granada după ce echipa a retrogradat în sezonul 2016/2017 din La Liga cu numai patru victorii obţinute, iar sezonul următor a terminat pe locul 10 în Segunda Division. De când a preluat formaţia andaluză, Martinez a dus-o pe locul 7 în La Liga, a calificat-o în Europa, acolo unde a eliminat una dintre cele mai puternice echipe din Italia, Napoli.

Cine este Diego Martinez, antrenorul miracol al Granadei

"La 20 de ani am preluat o grupă de copii. Eram încă fotbalist la Imperio Albolote, iar în timpul meu liber antrenam la juniori. Nu câştigat niciun ban, dar o făceam cu pasiunea unui om remunerat cu 1 milion de dolari pe an" îşi aminteşte actualul antrenor al Granadei. S-a retras din semi cariera de fotbalist în acel an şi a căutat să studieze şi să imbrăţişeze noi provocări.

A devenit antrenor secund în 2005 la Arenas Armilla, apoi în 2007, a preluat prima echipă ca antrenor principal. Avea 27 de ani şi a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Motril, grupare din liga a treia spaniolă. A fost remarcat imediat de Sevilla, iar după aproximativ un an şi jumătate s-a alăturat clubului andaluz, preluând Sevilla C, una dintre echipele de juniori ale clubului. A rămas în club până în 2017, antrenând atât la juniori, cât şi la Sevilla B, pentru ca apoi să accepte provocarea de a antrena Osasuna Pamplona.

La Granada a fost numit în 2018, iar sezonul în Segunda Division a fost senzaţional. Numit în iunie cu obiectiv clar "promovarea în La Liga", Diego Martinez a condus-o pe Granada către promovare şi mai apoi către cel mai bun start din istoria clubului: 20 de puncte în primele 10 meciuri de La Liga. Acum, scrie istorie alături de echipa andaluză în Europa.

Afla mai multe despre: granadadiego martinez 

viewscnt
Articole similare