Experiențe împreună.
You are here:

Miraculoasa Granada! Spaniolii au eliminat-o pe Napoli şi merg în optimi. Diego Martinez, artizanul unei performanţe istorice

Miraculoasa Granada! Spaniolii au eliminat-o pe Napoli şi merg în optimi. Diego Martinez, artizanul unei performanţe istorice

Primera Division

Comentarii

Napoli a fost eliminată de Granada din Europa League, iar antrenorul Genaro Gattuso s-a revoltat în conferinţa de presă de la finalul meciului. Diego Martinez, tehnicianul Granadei, pare artizanul unui nou sezon istoric pentru formaţia andaluză.

 Granada a scris istorie şi s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Europa League, dar Gattuso s-a arătat nemulţumit de repetatele rânduri în care echipa spaniolă a tras de timp: ”Meritam mai mult respect din partea adversarului” a tunat italianul.

Cu scorul de 3-2 la general, Granada se califică în premieră în optimile de finală ale Europa League. Gruparea antrenată de Diego Martinez a pornit cu şansa a doua în faţa lui Napoli, dar a produs în cele din urmă surpriza.

Diego Martinez este principalul artizan al performanţelor incredibile bifate de andaluzi în ultima vreme.

El a preluat Granada după ce echipa a retrogradat în sezonul 2016/2017 din La Liga cu numai patru victorii obţinute, iar sezonul următor a terminat pe locul 10 în Segunda Division. De când a preluat formaţia andaluză, Martinez a dus-o pe locul 7 în La Liga, a calificat-o în Europa, acolo unde a eliminat una dintre cele mai puternice echipe din Italia, Napoli.

Cine este Diego Martinez, antrenorul miracol al Granadei

"La 20 de ani am preluat o grupă de copii. Eram încă fotbalist la Imperio Albolote, iar în timpul meu liber antrenam la juniori. Nu câştigat niciun ban, dar o făceam cu pasiunea unui om remunerat cu 1 milion de dolari pe an" îşi aminteşte actualul antrenor al Granadei. S-a retras din semi cariera de fotbalist în acel an şi a căutat să studieze şi să imbrăţişeze noi provocări.

A devenit antrenor secund în 2005 la Arenas Armilla, apoi în 2007, a preluat prima echipă ca antrenor principal. Avea 27 de ani şi a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Motril, grupare din liga a treia spaniolă. A fost remarcat imediat de Sevilla, iar după aproximativ un an şi jumătate s-a alăturat clubului andaluz, preluând Sevilla C, una dintre echipele de juniori ale clubului. A rămas în club până în 2017, antrenând atât la juniori, cât şi la Sevilla B, pentru ca apoi să accepte provocarea de a antrena Osasuna Pamplona.

La Granada a fost numit în 2018, iar sezonul în Segunda Division a fost senzaţional. Numit în iunie cu obiectiv clar "promovarea în La Liga", Diego Martinez a condus-o pe Granada către promovare şi mai apoi către cel mai bun start din istoria clubului: 20 de puncte în primele 10 meciuri de La Liga. Acum, scrie istorie alături de echipa andaluză în Europa.

viewscnt
Articole similare
Gimnasta Larisa Iordache, probleme de sanatate dupa calificarea la Jocurile Olimpice. "Am...