Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu a anunţat când se retrage. 4 motive dezvăluite care duc la finalul unei cariere legendare

Mircea Lucescu a anunţat când se retrage. 4 motive dezvăluite care duc la finalul unei cariere legendare
Comentarii

Mircea Lucescu va împlini, în curând, 76 de ani, şi a vorbit despre momentul în care se va retrage din cariera de antrenor, una care durează de mai bine de patru decenii. Reputatul antrenor român a dezvăluit patru motive care-l vor face să-şi schimbe viaţa.

"Il Luce" a revenit în Ucraina, în 2020, după experienţele mai puţin reuşite de la Zenit şi din naţionala Turciei, iar tehnicianul a reuşit să cucerească titlul, Cupa Ucrainei şi Supercupa, la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev. Mulţi s-au întrebat când are de când să se retragă, iar fostul selecţioner al României a oferit un răspuns clar. Continuitatea sa în fotbal depinde de mai mulţi factori. 

Mircea Lucescu, despre momentul retragerii

Într-un interviu acordat publicaţiei Blick, Lucescu senior a abordat şi subiectul retragerii, moment pe care vrea să-l amâne cât mai mult posibil. El a susţinut că totul depinde de patru motive: ambiţie, motivaţie, entuziasm, sănătate. 

De asemenea, a recunoscut că ţine pasul cu cerinţele fotbalului modern: "Nu mă gândesc (n.r. - la retragere). Mă voi opri atunci când nu voi mai avea ambiţie, motivaţie şi entuziasm. Bineînţeles, şi starea de sănătate va conta. Cât timp mă voi bucura de aceste lucruri, voi continua să lucrez.

Generaţiile se schimbă, dar fotbalul rămâne acelaşi. E necesar să te adaptezi în anumite aspecte: pregătire, analiză şi rezultate. Dar principalele lucruri sunt meciurilie şi antrenamentele", a spus "Il Luce". 

Cu o carieră începută ca antrenor în 1979, la Corvinul Hunedoara, Mircea Lucescu a intrat în istoria fotbalului cu o carieră de peste patru decenii, cluburi importante antrenate (n.r. - Dinamo Bucureşti, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas, Şahtior Doneţk, Zenit sau Rapid) şi aproape 40 de trofee câştigate în diferite campionate. 

Tot pentru sursa citată, principalul a recunoscut că ar fi antrenat o altă echipă din Europa, pe care a numit-o, dacă planurile nu i-ar fi fost date peste cap de pandemie.

Cariera lui Mircea Lucescu a fost lăudată şi de un alt nume important din fotbalul românesc, Ioan Andone: "Nea Mircea este cel mai bun antrenor în opinia mea. La vârsta lui când alţii se pensionează, se duc în concedii, se duc în Maldive, se duc să viteze, nea Mircea a rămas un pasionat; este un profesor, ştie tot. Nea Mircea este un învingător. Adică face orice să câştige”, a declarat Ioan Andone, în exclusivitate, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mircea lucescudinamo kievmircea lucescu retrageremircea lucescu dinamo kiev 

viewscnt
Articole similare