Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu a fost pus la zid în Ucraina! ”Să se retragă din fotbal, după asemenea vorbe!”

Mircea Lucescu a fost pus la zid în Ucraina! ”Să se retragă din fotbal, după asemenea vorbe!”

Stranieri

Comentarii

Un fost internaţional ucrainean a lansat un val de critici la adresa antrenorului Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a reuşit să scape de coşmarul din Ucraina şi a revenit în România. Antrenorul o pregătea pe Dinamo Kiev, dar totul a fost oprit în Ucraina, după ce armata rusă a început să bombardeze zone importante ale ţării vecine României.

Antrenorul român a susţinut că sportivii ucraineni nu trebuie să fie excluşi din competiţiile sportive şi să sufere din cauza războiului, dar această declaraţie l-a nemulţumit pe Mykhaylo Kopolovets, fost jucător la Karpaty Lviv. Într-un interviu acordat canalului ucrainean Football Hub, de pe YouTube, el a avut o reacţie acidă la adresa antrenorului de la Dinamo Kiev. 

”Acest excentric a lucrat şi în Rusia, are conexiuni şi acolo. Uneori, e mai bine să taci. Sau spui ceva sensibil, sau nu mai vorbi. E război în ţara asta. N-ar trebui să sufere sportul. Dar de ce trebuie să sufere copiii, soţiile, părinţii noştri? 

De ce trebuie ei să moară? De ce trebuie ei să plece de la casele lor şi să plece în alte ţări pentru nu ştiu cât timp. Bunicul a înnebunit? Am un sfat pentru el: să plece de la Dinamo Kiev. Sau chiar mai bine! Să se retragă din fotbal, după asemenea vorbe”, a declarat Mykhaylo Kopolovets.

Răspuns final în cazul jucătorilor ucraineni la FCSB! Mircea Lucescu clarifică situaţia:

”În cazul în care se va putea şi se va da permisiunea jucătorilor ucraineni care sunt în Ucraina să joace, să iasă şi să joace, sigur că se pune problema ca ei să se poată antrena şi să joace. El (n.r. Becali) s-a oferit să îi primească şi la antrenamente, să facă antrenamente, dar nici nu se pune problema să joace, pentru că nu se poate.

Sunt aici de mult timp, au stat trei zile la George Copos, la Crown Plaza, şi s-au mutat cu familiile în Pipera. Fiecare dintre băieţii aceştia are câte trei copii. Soţia lui Sydorchuk îl aşteaptă pe al patrulea săptămâna aceasta. În niciun caz nu se pune problema să joace, acolo se moare, ei beneficiind de o ieşire legală, să joace fotbal.

Gigi a punctat bine, <<în cazu în care se poate>>. În cazul în care ei vor, atunci le oferim posibilitatea să joace şi să se antreneze cu echipa noastră. Nici nu se pune problema, e o problemă morală, nu mai e o problemă doar de existenţă sportivă. Ei şi spun, <<cum oamenii mor acolo şi noi jucăm?>>.

Chiar dacă e profesia noastră, noi vrem doar să ne antrenăm, pentru că viaţa lor depinde de activitatea pe care o fac sportivă. Se pune doar problema să găsim un loc unde doar să se poată antrena, de jucat în niciun caz pentru moment.

Pentru moment, că s-ar putea să se ia o decizie la nivelul conducerii Ucrainei şi să lase sportivii de performanţă să iasă şi să-şi continue activitatea, pentru că sportul nu poate decât să unească”, a declarat Mircea Lucescu.

Afla mai multe despre: mircea lucescu-ucraina-rusia 

viewscnt
Articole similare