Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu are încredere în ”tricolori” la EURO 2024: ”E o şansă importantă!”. Tehnicianul şi-a ales favorita din baraj

Mircea Lucescu are încredere în ”tricolori” la EURO 2024: ”E o şansă importantă!”. Tehnicianul şi-a ales favorita din baraj

Fotbal

Comentarii

Fostul selecţioner Mircea Lucescu a declarat, sâmbătă, după tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, că România are o şansă deosebită, beneficiind de o "linie extraordinară", la fel ca în preliminarii, fază în care a întâlnit naţionale mai slab cotate.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă la Elbphilharmonie din Hamburg.

Mircea Lucescu, după tragerea la sorţi: ”O grupă foarte echilibrată”

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina - Ucraina şi Israel - Islanda.

"Mergem pe aceeaşi linie extraordinară, o şansă deosebită, ca şi în preliminarii, unde am profitat la maxim. E o şansă importantă pentru cine o are. E o grupă foarte echilibrată.

Grupa noastră este o grupă puternică. Sperăm că România va continua pe un trend ascendent din punct de vedere al punctelor reuşite şi va reuşi să treacă peste Slovacia. Belgia este echipă puternică în ultimii ani. Lupta se va da acolo.

Cred că jucătorii noştri au căpătat o încredere extraordinară în aceste preliminarii, au format un grup puternic. Nu a ieşit nimeni în evidenţă în mod deosebit, dar echipa este competitivă. Este o grupă echilibrată. Nu pot să spun că este cea mai valoroasă, dar este echilibrată.

Putem fi optimişti, cu siguranţă, pentru că echipele care reuşesc un parcurs ca al României pot duce mai departe această stare de spirit. Eu sunt convins că echipa României va fi în regulă la acest Campionat European", a declarat Lucescu la ProTV.

Bun cunoscător al fotbalului din Ucraina, Lucescu este convins că a treia adversară a României la Campionatul European va fi selecţionata din ţara vecină.

"Ucraina e o echipă foarte puternică, a căpătat o experienţă deosebită pentru că a jucat toate meciurile în deplasare. Cred că Ucraina are cele mai mari şanse şi să califice, aşa cum văd Grecia în cealaltă grupă", a mai spus Lucescu.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

Agepres

Afla mai multe despre: mircea lucescuromaniabelgiaslovaciaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare