Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, în presa din Elveţia: ”Steaua era echipa familiei Ceuşeascu. Nu a fost uşor să câştigăm împotriva lor”

Mircea Lucescu, în presa din Elveţia: ”Steaua era echipa familiei Ceuşeascu. Nu a fost uşor să câştigăm împotriva lor”

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu spune că titlul luat cu Dinamo în 1990, imediat după Revoluţie, înseamnă foarte mult pentru el, deoarece s-a luptat cu Steaua - echpă despre care afirmă că era protejată de familia Ceauşescu.

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu a revenit la Kiev, alături de ceid e la Dinamo, deşi războiul din Ucraina continuă. Antrenorul român spune că a vrut să-şi arate astfel susţinerea faţă de ucraineni.

Mircea Lucescu a vorbit pentru publicaţia elveţiană Blick şi spune că s-a confruntat şi cu alte situaţii neplăcute în cariera de antrenor.

Mircea Lucescu: ”Au vrut să desfiinţeze cluburile istorice”

Într-un interviu pentru publicaţia Blick, Mircea Lucescu a fost întrebat şi despre alte perioade agitate ale carierei sale, influenţate mai ales de decizii politice.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a fost rugat să povestească amânunte inclusiv din perioada comunistă. Revoluţia l-a prins pe Lucescu antrenor la Dinamo, care la finalul acelui sezon, 1989-1990, a câştigat Cupa şi campionatul.

Mircea Lucescu spune că acele trofee au însemnat foarte mult pentru el, deoarece a fost în rivalitate cu Steaua, despre care susţine că era un club protejat de familia Ceauşeascu.

De asemenea, antrenorul în vârstă de 76 de ani a povestit şi cum regimul comunism din România a încercat să scape de echipele istorice ale României:

”A fost o problemă, pentru că au vrut să desfiinţeze cluburile istorice. Sportul este şi despre istorie şi tradiţii. Dar am putut să antrenez Dinamo Bucureşti.

(n.r. Despre Cupa şi titlul câştigate cu Dinamo, în 1990) A fost foarte important pentru mine. Rivala noastră, Steaua Bucureşti, a fost echipa familiei Ceuşeascu. Nu a fost uşor să câştigăm împotriva lor, dar am demonstrat că suntem o echipă bună”, a declarat Mircea Lucescu în publicaţia Blick.ch.

De altfel, Mircea Lucescu s-a plâns în repetate rânduri că Steaua era favorizată de regimul comunism, în contextul în care Valentin Ceuşeascu - fiul lui Nicolae Ceauşescu - conducea clubul din Ghencea.

În perioada comunismului, Mircea Lucescu a fost antrenor la Corvinul Hunedoara, la naţionala României şi apoi la Dinamo.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare